Bakan Soylu, Kktc İçişleri Ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy İle Bir Araya Geldi

Bakan Soylu, Kktc İçişleri Ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy İle Bir Araya Geldi

ANKARA (İHA) – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy ile bir araya geldi.KKTC İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy ile makam...

ANKARA (İHA) – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy ile bir araya geldi.

KKTC İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy ile makamında görüşen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kalkınma yolunda ulaştığı seviyenin Türkiye için iftihar meselesi olduğunu kaydetti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güçlenip Doğu Akdeniz’de gerçek bir cazibe merkezi olmasını hedefleyen projeleri sürdürmeye devam edeceklerini belirten Soylu, “Hem bölgemiz için hem de dünya için çok önemli bir proje olan asrın su projesi olarak nitelendirdiğimiz boru ile su temini projesi ve su teminine yönelik olarak 2 Mart 2016’da imzalanan antlaşmada bu konuda işbirliğinin ne derece önemli olduğunu bir kere daha işaret etmektedir” diye konuştu.

Bakan Soylu, iki ülke arasındaki çalışma ve sosyal güvenlik alanındaki sorunların daha etkin bir şekilde ele alınabilmesi amacıyla, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile işbirliği anlaşması yapacaklarını söyledi. Bu çerçevede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ortak Daimi Konseyi Kurulması ve bu komisyonun oluşturulması yönündeki çalışmaların bir an önce tamamlanmasının kararlaştırıldığını aktaran Bakan Soylu, “Bu kapsamda bakanlığımız ile Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında işbirliği konularının genel çerçevesinin belirlenmesi amacıyla bakanlığımızca hazırlanan iki ülke arasındaki çalışma, sosyal güvenlik ve istihdam alanlarında işbirliği antlaşması taslağı KKTC tarafına iletilmiş ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından uygun bulunmuştur” şeklinde konuştu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Kıbrıslı Türkler olarak 21.yy’da dünyaya entegre olurken kendi yapısal pozisyonlarını daha ileriye taşımakla mükellef olduklarını söyledi. Akansoy, “Bu çerçevede Türkiye Cumhuriyeti’nin yüksek desteği, katkısı, deneyimi bizim için oldukça önemlidir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yeniden yapılandırırken her bağlamda Türkiye ile olan ilişkilerimizi kurumsal boyuta oturtmak ve bakanlıklar arasındaki ilişkileri ileriye taşımak bizlerin önceliği arasındadır. İki kardeş ülke olarak önümüzü en iyi şekilde örerken ortaya çıkabilecek her türlü öneriye işbirliği protokolü çerçevesinde açık olduğumuzu belirtiyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.