Bakan Koca'dan önemli çağrı! 3 grup insanı uyardı

Bakan Koca'dan önemli çağrı! 3 grup insanı uyardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya paylaşımında İstanbul'daki vakalara dikkat çekerek şehirde olanlara veya şehre giriş yapacak olanlara uyarıda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada İstanbul'a dair salgın uyarısı yaptı.

İstanbul'da bulunan veya seyahatten dönmüş kişilerin ziyaret edilmemesi gerektiğini belirten Koca, şehirde büyük bir vaka oranının olduğu vurgulayarak önemli bir uyarıda bulundu.

Twitter'dan İstanbullulara yönelik uyarısında önemli mesajlar veren Bakan Koca, şu paylaşımı yaptı:

"İstanbul’a dönen büyüklerinizi bir süre ziyaret etmeyin. Kışı daha rahat şartlarda geçirmek için şehre gelen, çoğunluğu ileri yaşlardaki nüfusu, bazı riskler bekliyor. Vakaların %40’ı burada. Yüz yüze ziyaret sakıncalı. Lütfen büyüklerinizin ihtiyaçlarını telefonla öğrenin."

"İSTANBUL'DA AYRILMAYIN"

Koca ayrıca İstanbullulara şehirden ayrılmama çağrısı da yaparak "İstanbul'daysanız, ayrılmayın. Türkiye’deki vakaların %40’ı yaşadığınız şehirde. Semptomsuz bir taşıyıcı, tespit edilmemiş bir temaslı olabilirsiniz. Seyahatiniz çok gerekli değilse erteleyin" dedi.

Öte yandan İstanbul'a gidecek olanlara da uyarıda bulunan Bakan Koca, "Yolcukluk İstanbul'a mı? Yola çıkmadan, sağlık durumunuzu 7 gün izleyin. Ateş, kuru öksürük, yorgunluk, boğaz ağrısı, tat veya koku duyusu kaybı, solunum güçlüğü vb. şikâyetiniz varsa, seyahati erteleyin. Bir sağlık kuruluşuna müracaat edin" tavsiyesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.