Bakan Kılıç: Dopingle Mücadelemiz Devam Edecek

Bakan Kılıç: Dopingle Mücadelemiz Devam Edecek

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dopingle ilgili yaptığı açıklamada, “Ortak olarak inanıyorum ki; karşısında dimdik duracağımız ve dimdik durmaya devam edecekleri, hiçbir şekilde ödün vermeyecekleri bir konu var. Bunu hiçbir...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dopingle ilgili yaptığı açıklamada, “Ortak olarak inanıyorum ki; karşısında dimdik duracağımız ve dimdik durmaya devam edecekleri, hiçbir şekilde ödün vermeyecekleri bir konu var. Bunu hiçbir şekilde bıkmadan usanmadan toplantıda dile getiriyorum, getirmeye devam edeceğimiz, bu da dopingle mücadelemiz.” dedi.

Bakan Akif Çağatay Kılıç, olimpik ve paralimpik branşların federasyonu başkanları toplantısında dopingle mücadele ve Voluntary Anti-Doping Association’a (VADA) yapılan nakit ek bütçe yardımı, uluslararası müsabakalarda tecrübe ve sporcuların sağlıkları konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Kılıç, dopingle ilgili, “Ortak olarak inanıyorum ki karşısında dimdik duracağımız ve dimdik durmaya devam edecekleri hiçbir şekilde ödün vermeyecekleri bir konu var. Bunu hiçbir şekilde bıkmadan usanmadan toplantıda dile getiriyorum getirmeye devam edeceğimiz bu da dopingle mücadelemiz. Bu konuda bugün sizlerden bazı detayları ve konuları değerlendirmenizi istiyorum. Sizlere de bu konudaki adımlarını ve çalışmaları beraberce paylaşmanızı rica edeceğim.” diye konuştu.

Bu konuda ciddi manada bir hamle yaptıklarını kaydeden Kılıç, “Uluslararası camiada olsun, ülkemizdeki sporda olsun gerçekten bu algıyı artık yerleştirmiş durumdayız. Bu konudaki tüm arkadaşlarımızı emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“VADA’YA İLK NAKİT YARDIMI YAPAN ÜLKEYİZ”

Bakan Kılıç, eline gelen verilere ek bütçe konusunda VADA’ya nakit yardım yapan ilk ülkeyiz diyerek, “Yani üzerimize düşen VADA’ya yapmamız gereken mali yükümlülüğümüz olan katkı payımızın dışında VADA ülkelerde dopingle daha başarılı şekilde mücadele etmek için ek kaynak talebinde bulundu. Bunu VADA’ya nakit olarak aktaran ilk ülkeyiz.” bilgisini verdi.

Uluslararası müsabakalar konusu en çok dile getirdiğimiz konular arasında olduğunu söyleyen Kılıç, şöyle devam etti:

“Çünkü şu kesin ki sporcularımızın müsabakalarda ülkemizi temsil edecek olan, tecrübesi çok önemli ne kadar çok uluslararası müsabakaya katılırlar ise o kadar çok tecrübe edinirler. Bunları biz farklı branşlarda yakın zamanlarda yaşadık. Daha önce yoğun bir programın içinde yer almış sporcularımızın müsabaka için mindere, sahaya çıktıkları zaman yaşadıkları psikoloji ile uluslararası müsabakaya katılım yapmamış sporcularımızın yaşadıkları psikoloji çok farklı. Bu performansı etkiliyor. Rakipleri daha fazla uluslararası müsabakaya katılmış sporcuların bir dezavantajı olmuş. Çünkü karşısındaki tecrübeli birisi olduğu zaman kendisi ondan ne kadar çekinmiyorum dese, ne kadar be hazırım dese biz bu işi yaparız düşüncesi olsa müsabaka için harekete geçildiği zaman o psikolojik etki ortaya çıkıyor.”

“HAZIRLIK YAPARKEN BEDENSEL, PSİKOLOJİK VE BESLENME HAZIRLIKLARI OLARAK ELE ALMALIYIZ”

Sağlık konusuna da değinen Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, sağlık konusunun içerisine psikolojik hazırlık, bedensel hazırlık aynı zamanda beslenme ile ilgili olan hazırlık geldiğini belirterek “Sporcularımızın müsabakalara hazırlık çerçevesinde kendileriyle ilgili bir hazırlık yapılırken aynı zamanda kendi bedensel, psikolojik ve beslenme yönündeki hazırlıklarını ele almamız lazım.” şeklinde konuştu.

Kılıç, bunları doğru şekilde yönlendirmezsek başarıyı elde etmemiz daha zorlaştığını açıklayarak, sözlerini şöyle tamamladı: “Rakiplerimiz bütün sporcularını ele alıyor. Özellikle madalya umudu olan sporcularını öne çıkan sporcuları alıyorlar ve belirli program çerçevesi içerisinde uluslararası müsabakalara hazırlıyorlar. Bizim burada biraz eksiğimiz var, ben bunu görüyorum. Bun noktada kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Burada bizim yapacaklarımız da var, ama sizlerin de yapacakları var.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.