Bakan Bayraktar'ın Anneannesinin Dayısı Şapka Kanunu'ndan Sonra İdam Edilmiş

Bakan Bayraktar'ın Anneannesinin Dayısı Şapka Kanunu'ndan Sonra İdam Edilmiş

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın anneannesinin dayısı olan Yozgat Kadısı Remzi Efendi'nin Şapka Kanunu çıktıktan sonraki süreçte haksız idam kararıyla asıldığını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın anneannesinin dayısı olan Yozgat Kadısı Remzi Efendi'nin Şapka Kanunu çıktıktan sonraki süreçte haksız idam kararıyla asıldığını açıkladı. Bakan Bozdağ, "1918 ve 1925’li yıllara kadar Yozgat’ın kadısı Sayın Bakanımızın anneannesinin dayısıdır. Dolayısıyla bakanımızın da Yozgat’a ecdadının sadece bugün değil geçmişte de çok büyük hizmetleri var. Remzi Efendi, bir Allah dostu ilim insanı, irfan insanıdır. Mezarı Yozgatımızda. Onun için Sayın Bakanımız bugün Yozgatlı olarakda burada. Biz ondanda kendisiyle iftihar ettiğimizi ifade ediyoruz." dedi.

Memleketi Yozgat’a Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile birlikte gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında düzenlenen törenin ardından hayırsever işadamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan Bilal Şahin Hafızlık Kur’an Kursu’nun açılış törenine katıldı. Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, insanların dinini, diyanetini en güzel şekilde öğrenmeleri için bu tür mekanların olması gerektiğini söyledi. Bayraktar, "Tabi burası pırıl pırıl bir yer, bir külliye Kur’an kursu, camisi ve diğer alanları ile Bilal Şahin kardeşimizden Allah razı olsun. Tabi ki eğitim önemli öğretim de önemli fakat esas olan ilahiyattır, esas olan Alah’ın emirleridir, esas olan Kur’andır. Kim ki Kur’an-ı bilmedi sanki dünyaya gelmedi. Şimdi biz ilahiyatı bileceğiz, matematiği de bileceğiz. Fen bilimlerini de bileceğiz ama neticede tıbbı da bileceğiz. Şimdi Kur’an kurslarımız çok gelişti. Bundan 30 - 40 sene önce Kur’an kursları yeni faaliyet göstermeye ve Türkiye’nin her tarafına yayılmaya başladığında bizim isteğimiz performansı istediğimiz cesareti göstermiyordu. Öğrencilerimiz içe kapanıktı ama şimdi sporundan tutunda beşeri münasbetlerine kadar, ortaokul diploması, lise diploması ve üniversite eğitimi hepsini içine alıyor. Allah’ın en şanslı kullarısınız." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da hafızlık Kur’an kursunu tamamlayanların dinini kitabını çok iyi bileceğini söyledi. Bozdağ, “Yozgat’ın maddi ve manevi bakımdan çok önemli bir projenin başlangıcını yaptık inşallah şimdi burada manevi bakımından son derece önemli olan Bilal Şahin Hafızlık Kur’an Kursu’nun açılışını hep beraber yapıyoruz. Buradan yetişen gençlerimiz dinini kitabı çok iyi bilecek ve gencimize, insanımıza çok hayırlı yararlı işler yapacaktır. Biz yürekten buna inanıyoruz. Ben bu vesile ile bu hayırlı işlere vesile olan herkese teşekkürlerimi bir kez daha ifade etmek isterim.”dedi.

Bakan Bayraktar’ın anneannesinin dayısının Osmanlı döneminde Yozgat’ta kadı olarak görev yaptığını söyleyen Bozdağ, şunları söyledi: "Sayın Bakanım Oflu'dur, Muhammet hocam da Oflu'dur. Yozgat’ta Ofluların ilişleri de yeni değildir, çok ama çok eskidir. Zira Urla’da Cumhuriyet’in başlangıç yıllarında da Osmanlı’nın son dönemlerinde Of’tan pek çok hocaefendi gelmiş. Hem şehir merkezlerine hem köylerine insanımız Kur’an ve din eğitimi öğretimi almışlar ve onlardan aldıklarıyla sonradan hocalar yetişmiş. Onun için bizim Oflulara şükran borcumuz var. Aradan geçen epey bir zaman sonra yeniden Of’tan bir hocaefendinin hem de hafızlık gibi çok önemli bir hayırlı bir müesseseyi yeniden ihya etmek için Yozgat’a gelmiş olması bizim için büyük bir şereftir. Bakanımızın anneannesinin dayısı da Yozgat Kadısı Remzi Efendi'dir. 1918 ve 1925’li yıllara kadar Yozgat’ın kadısı sayın bakanımızın annesinin dayısıdır. Dolayısıyla bakanımızın da Yozgat’a ecdadının sadece bugün değil geçmişte de çok büyük hizmetleri var. Remzi Efendi daha sonra bu Şapka Kanunu çıktıktan sonraki süreçte haksız idamlardan biriyle idam edilmiş bir Allah dostu ilim insanı, irfan insanıdır. Mezarı Yozgatımızda. Onun için Sayın Bakanımız bugün Yozgatlı olarakda burada. Biz ondanda kendisiyle iftihar ettiğimizi ifade ediyoruz."

Hayırsever işadamı Bilal Şahin’de halka hizmet hakka hizmet anlayışla kendini hayır işlerine adadığını ifade ederek yeni açılan hafızlık Kur’an kursunun yeni din alimlerinin yetişmesine vesile olacağını söyledi. Şahin, açılan Hafızlık Kur’an kursunun fiziki ve genel durumu hakkında şu bilgileri verdi: "Hafızlık Kur’an kusrumuz 50 kişilik ve yatılıdır. Yemekhaneleri, yatak odaları, ders çalışma odaları, hepsi ayrıdır. İdarecilerin odaları ayrı a’dan z’ye bütün ihtiyaçları temin edilmiş, hepsi tek tip elbiseyle giydirilmiş üstü başı ayakkabısı çorabına kadar bütün eksdiklikleri gidrilmiştir. Sadece bir hocamızeksikti onuda sağ olsun Bekir Bey söz verdi oda gelecek. Ben bu vesile ile Cenabı Allah’tan devamlı hayırlı işler yaptırmasını hayırlı hafızlar yetişmesini diliyorum."

Konuşmaların ardından Kur’an kursunun açılış kurdelesini Bozdağ, Bayraktar ve protokol üyeleri birlikte keserek Kur’an kursunu gezdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.