Bahçeli: Rahatsızlık duyanlar gayri millidir!

Bahçeli: Rahatsızlık duyanlar gayri millidir!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kanal İstanbul Projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, 2011 yılında Kanal İstanbul için "Soygun düzenini sürdürecek projedir." demişti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kanal İstanbul Projesine yazılı açıklamada bulundu. Bahçeli Kanal İstanbul projesine ilişkin, "Bu projeden hiçbir haklı ve meşru bahanesi olmadan rahatsızlık duyanlar şuursuz ve gayri millidir." dedi. Devlet Bahçeli2011 yılında MHP‘nin Bayrampaşa Seçim Yönetim Merkezinin açılışın programında Kanal İstanbul Projesi ile ilgili, "Güya yeni bir kanal açıyorlar, adına da ‘İstanbul Kanalı ve bu bir çılgın proje‘ diyorlar. Bu, soygun düzenini çılgınca sürdürecek bir projedir." demişti. 

Bahçeli, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin bir yandan ağırlaşan bölgesel ve küresel ablukayı kırmak için yoğun mücadele halindeyken, diğer yandan maksatlı biçimde tırmandırılan iç siyasi çekişmelerle meşgul edildiğini savundu. Devlet Bahçeli, kara ve deniz sınırlarının mücavir bölgelerinden kaynaklanan tehditlere cesaretle karşı koyan, misliyle cevap veren Türkiye'nin sahte ve sanal gündemlerle oyalandığını ifade etti. 

'TÜRKİYE'DE SİYASET ŞARTLARI DEĞİŞMİŞTİR'

Devlet Bahçeli, şöyle devam etti:

MHP'nin geçmişte Kanal İstanbul ile ilgili eleştirileri, çekinceleri, ikazları yeri ve zamanı geldikçe yaptığını hatırlatan Bahçeli, "Özellikle 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin siyasi şartları değişmiştir. Ancak yalnızca menfi ifade ve menfur isnatlar yoluyla, hazırlanmış projeleri karalamak, hatta kurcalaya kurcalaya kundaklamak derin bir ahlak ve mensubiyet bunalımına işaret etmektedir. Her partinin program ve seçim beyannamesinde ilan edilmiş hedefleri, proje vaatleri vardır, olmalıdır, bu da demokrasinin icabıdır." ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ'DEN KANAL İSTANBUL YORUMU

Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, 27 Nisan 2011'de Kanal İstanbul Projesini milletin bilgisine sunduğunu anımsattı.

Bahçeli, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

"Aynı kategorik itirazları hızlı tren, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı, Marmaray, Avrasya Tüneli, Osman Gazi Köprüsü’nün proje ve yapım aşamalarında da gösteren CHP ve yedekleri, Kanal İstanbul Projesini aşağılamak ve aşındırmak için adeta iftira yarışına girmişlerdir. Söz konusu projeye ucube, cinayet ve ihanet projesi diyen CHP yönetiminin hal-i pürmelali içler acısı, yürek yaralayıcıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum