Bahçeli: Pkk İçin Zehir İçmekten Bahseden Erdoğan, Senin Aklına Kim Girdi

Bahçeli: Pkk İçin Zehir İçmekten Bahseden Erdoğan, Senin Aklına Kim Girdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın 'baldıran zehiri içerek her şeyi göze aldığını' ifade ettiğini söyleyerek, "PKK için baldıran zehiri içmekten bahseden Sayın Erdoğan, senin aklına kim girdi, vicdanını kim.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın 'baldıran zehiri içerek her şeyi göze aldığını' ifade ettiğini söyleyerek, "PKK için baldıran zehiri içmekten bahseden Sayın Erdoğan, senin aklına kim girdi, vicdanını kim esir etti, basiretini kimler bağladı? Nasıl düştün bu çukura, nasıl saplandın bu bataklığa?" dedi.

Devlet Bahçeli, partisince Elazığ'da düzenlenen 'Kardeşlik Mitingi'nde yaptığı konuşmada, demokratik açılım konusuna değindi. Anadile saygılı olduklarını ifade eden Bahçeli, "Hiç kimsenin anadilini konuşmasına bugüne kadar itiraz etmedik, etmeyeceğiz. Ancak bölücü çevrelerce dillendirilen anadilde eğitim konusu, vahim sonuçlara yol açacak, milli birliğimizden parça koparmaya çalışanlara eşsiz bir imkan verecektir. Bu bir PKK dayatmasıdır." ifadelerini kullandı.

Birkaç ay evvel, sınır dışına çıktığı iddia edilen, her düzeyde propagandası yapılan ve övgüler dizilen teröristlerin, vatan topraklarına iyice konuşlandığını ileri süren Bahçeli, "Fiili durum yaratan PKK terörü gözünü kan bürümüşçesine şımarmış, dayatmalarını sıklaştırmış ve yoğunlaştırmıştır. Pervari’de karakol inşaatını basan Başbakan’ın çözüm arkadaşlarıdır. Talepleri karşılanmazsa kan dökeceğini, saldıracağını ve savaşacağını ileri süren Başbakan’ın suç ve süreç ortaklarıdır. AKP’nin verdiği her taviz, sağladığı her imkân, gösterdiği her tolerans teröristlere mermi, Kaleşnikof ve mayın olarak geri dönmüştür." diye konuştu.

Başbakan'ın, 'baldıran zehiri içerek her şeyi göze aldığını' ifade ettiğini hatırlatan Bahçeli, şöyle konuştu: "Bedeli ne olursa olsun, PKK’ya teslimde kararlı olduğunu, bölücülüğün hakkının verilmesi gerektiğini şifreli sözlerle duyurmuştur. PKK için zehir içmekten bahseden Sayın Erdoğan, senin aklına kim girdi, vicdanını kim esir etti, basiretini kimler bağladı? Nasıl düştün bu çukura, nasıl saplandın bu bataklığa? 2012 yılında, sen değil miydin, İmralı canisi için idam cezasını geri getirmekten bahseden? Sen değil miydin, BDP’lilerin dokunulmazlıklarını kaldırmaktan dem vuran, Kandil’e gitmeleri için istikamet gösteren? Sen değil miydin, PKK’yla görüşen şerefsizdir, alçaktır diyen? PKK’yla Türk milletini müzakere eden artık ayan beyan ortadadır. İmralı canisiyle masaya oturup, süreç ihanetinin fitilini tutuşturan nettir ve tüm oklar Başbakan’dan başkasını göstermemektedir. PKK sınır dışına çıkma yalanını iyi kullanmış, sonunda da bir yere çekilmediğini açıklamıştır." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.