Bahçeli ‘hayır’ istedi

Bahçeli ‘hayır’ istedi

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Ereğli’ye giden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ereğli halkından referandumda hayır oyu kullanmalarını istedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ereğli’de partisinin düzenlediği mitingde referandum ve gündemdeki konuları değerlendirdi. Başbakan Erdoğan’a yönelik eleştirilerde bulunan MHP lideri, Ereğlililerden 12 Eylül’de hayır oyu vermelerini istedi. 
Meydan’da bir dizi açılış ve temel atma törenini canlı yayın bağlantılarıyla gerçekleştiren Devlet Bahçeli, yaptığı konuşmada ise, anayasanın ortaya konuluş biçiminde herhangi bir uzlaşma arayışı bulunmadığını belirterek başladığı konuşmasında “Şimdi de ağlayıp, anlatıp anayasa değişikliğini yaptırmak istiyorlar. Bu anayasa millete hayır getirmez. Bu zata dur demek lazım. Anayasa değişikliklerine hayır demeyi milli bir görev olarak görüyoruz” dedi. 
 Başbakan Erdoğan’ın her fırsatta kutuplaşma ve kamplaşmalar çıkardığını, bu ülke topraklarında yaşayan güzel insanların arasına nifak tohumları ektiğini iddia eden Bahçeli, ülke gündemi ile ilgili de değerlendirmeler yaptı. Geniş güvenlik önlemleri altında Yunus Emre Meydanı’na gelerek halka seslenen Bahçeli, 12 Eylül referandumu için halktan ‘hayır’ oyu kullanmalarını istedi.
REFERANDUMU HAFİFE ALMAYIN
Referandumun hafife alınmaması çağrısında bulunan Bahçeli, “O gün mutlaka nerede olursanız olun akşama kadar oy verme sandığına ulaşmanızı istiyoruz. Eşinizi çocuklarınızı komşularınızı da alarak önemli görevi yerine getirin. Ne kadar yüksek katılım olursa millet iradesi kendini o kadar hissettirecek. Millet iradesinin gerçek tercihini ortaya koyacaktır sonuç ne olursa olsun. O gün koşa koşa sandığa gitmeliyiz. Bu halk oylamasında ortaya koyacağınız tercihi vicdanınızda süzmelisiniz. Vereceğiniz karar Türkiye’nin geleceğini belirleyecek. Gelecek seçimlerde iktidarın nasıl değişeceğini belirleyecek” dedi. 
 Anayasa değişikliğinde ayrımcılık tohumları ekildiğini iddia eden Devlet Bahçeli, “Başbakan düşüncelerini açıklarken bu ayrımcılığın tohumlarını eken üsluptan vazgeçmiyor.  Hayır oyu verenler darbeci, evet diyenler demokrat diyor. Böyle bir korku imparatorluğumu kurmaya çalışıyor. Bunun darbeyle bir alakası yoktur. Türkiye’yi belli bir tercihe zorlamaya kimsenin hakkı yoktur. Ülkenin geleceğini karartan, herkese zulüm getiren bir süreci kabul etmek mümkün değil. Darbe zihniyetini ortadan kaldırmanın en köklü yolu demokrat kültürü geliştirmektir. Darbeye gerekçe hazırlayabilecek her türlü yanlışı ortadan kaldırarak, siyasilerin kendilerine çeki düzen vermelerine bağlıdır” diye konuştu.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum