Badmintoncular tüm Engelleri aştı

Badmintoncular tüm Engelleri aştı

Bedensel Engelli Badmintoncularımız Guatemalada yapılan dünya şampiyonasında 7 madalya kazanarak, büyük bir başarıya imza attılar

Bedensel Engelliler Badminton Dünya Şampiyonası 20-27 Kasım 2011 tarihleri arasında Guatemala’da yapıldı. Dünya şampiyonasında Konya Badminton İhtisas Spor Kulübü 3 Sporcu ile Ülkemizi temsil etti. Şampiyonada Türk milli takımı 22 ülke ve 160 sporcuya karşı mücadele etti. Dünya şampiyonasında Konya’dan Avni Kertmen çift erkeklerde dünya şampiyonu oldu. Kertmen tek ve karışık çiftler kategorisinde dünya üçüncülüğünü aldı.  1993 doğumlu genç sporcumuz İlker Tuzcu tek erkeklerde dünya ikincisi olurken, çift erkekler kategorisinde dünya üçüncülüğüne ulaştı. Dünya şampiyonasındaki diğer Konyalı sporcu Emine Seçkin ise tek bayanlar ve karışık çiftler kategorisinde dünya üçüncülüğünü kazanırken, çift bayanlar kategorisinde de dünya dördüncülüğünü elde etti.
Bedensel engelli sporcuların bu şampiyonada önemli bir başarıya imza attıklarını söyleyen Gençlik ve Spor Hizmetleri Konya İl Müdürü Ömer Ersöz, “Uluslararası şampiyonalarda hem Konya’nın hem de Türkiye’nin yüzakı olan bedensel engelli sporcularımızı yürekten kutluyorum. Onların azmine, inancına ve başarmaya yönelik çabalarını takdirle karşılıyorum. Bu vesileyle sporcuların yetişmelerinde ve başarılarında büyük emeği olan milli takım antrenörü Ahmet Bozdam ve Dünya Şampiyonasında dereceye giren sporcularımızı bir kez daha kutluyor,  başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.