Azerbaycan'da Trt Genel Müdürü Şahin'e Fahri Doktora Verildi

Azerbaycan'da Trt Genel Müdürü Şahin'e Fahri Doktora Verildi

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de faaliyet gösteren Odlar Yurdu Üniversitesi, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e fahri doktora unvanı verdi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de faaliyet gösteren Odlar Yurdu Üniversitesi, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e fahri doktora unvanı verdi. Şahin’e Odlar Yurdu Üniversitesi Rektörü Ahmet Veliyev tarafından cübbe giydirildi ve doktora beratı takdim edildi.
İbrahim Şahin ve beraberindekileri üniversitenin girişinde Veliyev ve öğretim görevlileri karşıladı. Rektörlük binasını gezen Şahin üniversite hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra düzenlenen törende, iki ülke milli marşları okundu ve saygı duruşunda bulunuldu.
Rektör Veliyev, Karabağ problemi ve Hocalı Soykırımı konularında hazırlanan belgesele katkı ve iki ülke ilişkilerinin gelişmesine verdiği destekten dolayı Şahin’i söz konusu ödüle layık gördüklerini aktardı.
İbrahim Şahin de yaptığı konuşmada bu günün hayatında çok özel bir gün olduğunu söyledi . Şahin '' Yurtdışında ilk fahri doktora unvanına kavuşuyor olmam, ayrıca Türk Dünyası Hizmet Ödülü’nü gene bugün alacak olmam dolayısıyla duyduğum şerefi ve memnuniyeti belirtmek istiyorum'' dedi.

Şahin tören sonunda basına yaptığı açıklamada, TRT olarak Azerbaycan'ı kendilerinden hiç bir zaman ayrı tutmadıklarını, ülkede olan sevinçlerle sevindiklerini ,üzüntülerle ise üzüldüklerini, bunları da yayınladıkları haberlere yansıttıklarını ifade etti. Şahin sözlerini şu şekilde tamamladı '' TRT sadece bizim değil sizin de kanallarınız . “

İbrahim Şahin'e fahri doktora verilmesi amacıyla yapılan törene Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, milletvekilleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve üniversite öğrencileri katıldı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.