Ayşenur'dan babasına bayram hediyesi "Karaciğer"

Ayşenur'dan babasına bayram hediyesi "Karaciğer"

Konya'da yaşayan bir karaciğer hastasına, 18 yaşındaki kızı, karaciğerinden parça verdi.

Konya'da yaşayan bir karaciğer hastasına, 18 yaşındaki kızı, karaciğerinden parça verdi.
Konya'da yaşayan döküm ustası Ahmet Çelik (52), 7 ay önce kırgınlık ve halsizlik şikayetiyle gittiği hastanede karaciğer hastası olduğunu öğrendi. Doktorlar, bir süre ilaç tedavisi uygulanan Çelik'e, karaciğer nakli yapılması gerektiğini söyledi. Çelik ailesi, bunun üzerine Antalya Medical Park Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne başvurdu. 7 çocuk babası Ahmet Çelik'in eşi ve bütün çocukları da karaciğerini vermek için gönüllü oldu. Yapılan tetkiklerin ardından en uygun vericinin, ailenin 5'inci çocuğu olan
18 yaşındaki Ayşenur Çelik olduğu belirlendi. Prof. Dr. Alper Demirbaş başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilen operasyonla Ayşenur'dan alınan parça karaciğer babasına nakledildi. Genç kızın sağlıklı bir şekilde taburcu edildiğini belirten Demirbaş, Ahmet Çelik'in ise bir süre daha hastanede kontrol altında tutulacağını söyledi.

EN GÜZEL BAYRAM HEDİYESİ
Kızından en güzel bayram hediyesini aldığını söyleyen Ahmet Çelik, "Hastaneye yattığım günden buyana ailem hep destek oldu. İlk başlarda hastalığımın bu kadar ciddi olduğunu bilmiyordum. Nakil olmam gerektiğini söyleyince önce eşim donör olmak istedi. Doktorların naklin Ayşenur'dan yapılmasının daha uygun olacağını söylemesi üzerine kızım hiç düşünmeden gönüllü oldu. Ona çok teşekkür ediyorum" dedi.
Karaciğeriyle babasına hayat veren Ayşenur Çelik ise, "Ameliyat için biran bile düşünmedim. Bayramlarda hep babam bize hediye alırdı, bu yıl bayram hediyesini ben verdim. Babama canım feda" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.