Aydınlığa giden yol

Aydınlığa giden yol

Konyaspor bugün Kocaelisporla sezonun en zorlu karşılaşmasını oynayacak. Saat 14.00de başlayacak karşılaşmayı Hüseyin Göçek yönetecek. Konyasporda cezalı Cihan Haspolatlı dışında eksik yok

Konyaspor’un bugünkü rakibi Kocaelispor. Atatürk Stadı’ndaki maç saat 15.00’de başlayacak ve İstanbul bölgesinden Hüseyin Göçek yönetecek. Konuk takım Kocaelispor’dan Konyaspor için daha çok önem taşıyan maça galibiyet parolasıyla hazırlanan yeşil-beyazlılar, taraftarlarının desteğiyle rakibini yenerek rahat bir nefes almayı amaçlıyor. Konyaspor’da, telafisi olmayan ve final olarak nitelendirilen karşılaşmanın hazırlıkları dün ter idmanıyla tamamlandı.

Kartal’da, cuma günü akşam saatlerinde yapılan Eren Şen ve Caner Altın’ın katılmadığı antrenmanda tüm futbolcuların neşeli olmaları ve istekli bir görüntü vermeleri yönetici ve teknik adamları sevindirdi. Kayserispor beraberlik primlerinin de verilmesi takım üzerinde moral dopingi oluşturdu. Yönetici, teknik adam ve futbolcular final maçını kazanarak son 4 haftaya daha yüksek moralle ve rahat gireceklerini yinelediler. Sporseverler, karşılaşmayı kale arkalarından 3, eski yeşil ve maraton tribünlerinden 5, yeni yeşil tribünden 20 ve kapalı tribünden 30 lira ödeyerek izleyebilecekler. Konuk takım bilet ücretleri de 20 lira olarak açıklandı.

SARI KART CEZALISI CİHAN YOK

Konyaspor’da, sarı kart cezalısı Cihan Kocaelispor maçında forma giyemeyecek. Sakatlıkları iyiye giden Eren, Caner ve Koray da oynayamayacak. Ömer’in sakatlığı geçti. Söz teknik adamlarda. Yeşil-beyazlı takımda, 5 futbolcu sarı kart barajında bulunuyor. İsmail, Serhat Akyüz, Veysel, Bülent ve Ayman bu maçta kart görmeleri halinde bir sonraki Bursa deplasmanında takımdaki yerini alamayacaklar. Kartallar, bugün Kocaelispor karşısına muhtemelen şu 11 ile çıkacak: Oğuzhan- Milos, Mehmet, Kratochvil, Celalettin- Serhat Akyüz, Ayman, Mustafa Er, Poljac (Bülent), Serhat Akın, Veysel.

SERHAT AKIN: KAZANACAĞIZ

Bugün oynanacak Kocaelispor maçının önemini bildiklerini söyleyen Serhat Akın, “Hırsımız ve kazanma isteğimiz üst düzeyde. Alacağımız galibiyetle rahatlamak istiyoruz. Bunu başaracağız” dedi.

Serhat Akın, Kocaelispor ile oynanacak karşılaşmanın her iki takım açısından da büyük önem taşıdığını belirterek, “Rakibimiz düşmemeye oynuyor ve bakıldığında fazla kaybedecek hiçbir şeyleri yok. Zor bir maç olacak, ama ben kazanacağımıza inanıyorum. Takımımızın isteği ve hırsı üst seviyede. Son iki haftada ciddi takımlarla oynadığımız maçlardan iyi mücadele ederek 2 puan çıkardık. Oyunsal olarak ve mücadele anlamında yükselen bir performansımız var. Bunu devam ettirmek ve artık sonuç almak istiyoruz. İlk fırsat önümüzdeki Kocaelispor maçı. Bu mücadeleden alacağımız 3 puanla ligde az da olsa rahatlayacağız. Takım olarak bunun bilincindeyiz” diye konuştu. Kocaelispor’un ligdeki konumu itibariyle kaybedecek fazla bir şeyi olmamasının kendileri açısından bir strese neden olup olmadığı konusunda ise Serhat Akın “Üzerimizde ister istemez bir baskı oluyor. Onlara göre bizim üzerimizde daha çok baskı var. Çünkü onların kaybedecek bir şeyi yok. Sahamızda oynuyoruz ve seyirci avantajımız var. Bunu en iyi şekilde değerlendirip bu maçtan 3 puanla ayrılacağımıza inanıyorum” dedi.

KOCAELİSPOR İLE LİGDE 4.RANDEVU

Konyaspor, Kocaelispor ile 15 yıl aradan sonra bu sezon yeniden başlayan rekabette oynadığı üç maçta galibiyeti bulunmazken, iki yenilgi bir beraberlik aldı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz ile Kocaelispor arasındaki Turkcell Süper Lig’deki ilk maç 1992-93 sezonunun 5.haftasında Kocaeli’nde oynanmış ve mücadelenin galibi 5-0’lık sonuçla ev sahibi ekip olmuştu. Sezonun 20.haftasında Konya’da oynanan karşılaşma ise 1-1’lik eşitlikle sona ermişti. İki takım 15 sezon aradan sonra 2008-2009 sezonunda 30 Kasım Pazar günü İzmit İsmetpaşa Stadyumu’nda karşı karşıya gelirken mücadele 3-0 Kocaelispor’un üstünlüğüyle tamamlandı. Konyaspor, rakip Kocaelispor ile bugüne kadar oynadığı 3 maçta iki yenilgi, bir beraberlik alırken, attığı 1 gole karşın kalesinde 9 gol gördü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum