Aydınlar'ın istifası şike sürecini bir yıl uzatır

Aydınlar'ın istifası şike sürecini bir yıl uzatır

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, disiplin talimatının 58. maddesiyle ilgili değişiklik çabalarının reddedilmesini, Kuzey Kutbu'nun yeniden keşfedilmesi gibi gördüğünü söyledi

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, önceki gün gerçekleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) olağanüstü genel kurulunun ardından durum değerlendirmesi yaptı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan şike konusunda takınılan tavra, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın genel kuruldaki konuşmasındaki istifa imasına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Kulüp yöneticilerinin sağduyusuna her zaman güvendiğine işaret eden Aysal, Profesyonel Futbol Disiplin Talimatnamesi'nin 58. maddesiyle ilgili değişiklik çabalarının reddedilmesini, Kuzey Kutbu'nun yeniden keşfedilmesi gibi gördüğünü söyledi. TFF'nin kendi inisiyatiflerine göre bir karar alması gerektiğinin altını çizdi.

Federasyon Başkanı Aydınlar'ın 8 aydır elinde biriktirdiği yargı kaynaklı bilgileri değerlendirip verilecek cezaları şimdiye kadar tespit etmesi gerektiğini vurgulayan Galatasaray Başkanı, "TFF görevinden kaçtığı anda UEFA'dan yaptırım gelir. Sadece kulüplere değil, Milli Takım'a da yaptırım gelir. Mehmet Ali Aydınlar istifa etmemeli. Buna da hakkı yok. Bu, kendi görevini yapamadığının kabulü anlamına gelir. Bu sorunu çözebilecek güce sahip olduğuna yüzde yüz eminim. Elinde kurallar ve kurumlar var. İşi uzattığı için buraya kadar geldi. Önemli olan, baskıyı kaldırıp kaldıramayacağı. Bu görev elini yakacak. Çıkar yolu yok. Tereddüt ederse sorun daha da büyüyecek." ifadesini kullandı.

Profesyonel Futbol Disiplin Talimatnamesi'nin 58. maddesinde bir defaya mahsus değişiklik yapılması çabaları hakkında ise Ünal Aysal, "Ama bu ferman gibidir, yukardan açtınız mı aşağıya kadar iner." derken sözlerine şöyle devam etti: "Bu bir projeydi ve genel kurulun sağduyusuyla saf dışı kaldı. Federasyon bir yaptırım uygulayacaksa, elindeki kurallara göre yapacaktır. Bir defa kurallar değiştirilirse, bunda sonra gelecekler bu kurallara da uymaz."

Fenerbahçe'siz bir Süper Lig'de yaşanacak şampiyonluğun da tadının olmayacağını tekrarlayan Sarı-Kırmızılı Kulübün Başkanı, olayı kendi açılarından değerlendirdiklerini, UEFA'dan gelecek bir ceza ile Avrupa yollarının kapanacağından endişe duyduklarına dikkat çekti. Halen hapiste bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı ziyaret etmemesiyle ilgili olarak farklı bir bakış açısı ortaya koyan Aysal, Kanal D'de yayınlanan 32. Gün programında, "Biz iki büyük kulübüz ve orada kendisi bir acizlik içinde. Benim ziyaretim onu pek sevindirmez diye düşünüyorum. Sanki bir art niyet taşıyormuş gibi yorumlanır. Ben içeride olsaydım böyle düşünürdüm ve istemezdim. Ama kendisi çıktığında ilk ziyaret edeceklerden biri ben olacağım." diye konuştu.

5-6 yıl devam etme ihtimali bulunan ceza davalarını beklemenin zaman kaybı olacağının altını çizen Aysal, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in de süreci uzatmak isteme talebinin, Türk futboluna 1 yıl kaybettireceğini sözlerine ekledi.

Galatasaray yeni seri hedefliyor

Spor Toto Süper Lig'de bugün deplasmanda Bursaspor'a konuk olacak Galatasaray yeni bir galibiyet serisi hedefliyor. Ligdeki 9 maçlık kazanma serisini Eskişehirspor deplasmanında berabere kalarak yitirmesinin ardından Ankaragücü engelini 4-0'la geçen Sarı-Kırmızılılar, zorlu Bursa deplasmanından da galibiyetle dönmenin ve zirve yarışındaki puan farkını koruyabilmenin hesaplarını yapıyor. Sarı-Kırmızılı ekipte, Afrika Uluslar Kupası'nda Fildişi Sahili forması giyen Emmanuel Eboue ile sakatlıkları bulunan Yekta Kurtuluş ve Milan Baros Yeşil-Beyazlı ekip karşısında forma giyemeyecek.

Eksik Timsah, Aslan karşısında

Gençlerbirliği deplasmanından 2-2'lik beraberlikle dönen Bursaspor, bugün Galatasaray'ı ağırlıyor. Yeşil-Beyazlı ekipte G.Birliği karşılaşmasında gördüğü sarı kart sebebiyle cezalı duruma düşen Vederson, G.Saray maçında forma giyemeyecek. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, solbek mevkiinde genç oyuncu Mehmet Sak'a şans verecek. Afrika Kupası maçları için ülkelerinin milli takımlarında bulunan Basser ve Tagoe de bugünkü maçta yok. Savunmanın sağında Hakan Aslantaş'ın oynayabileceği öğrenildi. 1 maç cezası bulunan Bursa'nın bugünkü mücadelesini kadınlar ve çocuklar izleyecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.