Ayakkabıya skandal Allah imzası!

Ayakkabıya skandal Allah imzası!

Ünlü ayakkabı firması bir modelininin üzerine 'Allah' yazarak bir skandala imza attı!

Ünlü ayakkabı firması bir modelininin üzerine "Allah" yazarak bir skandala imza attı! Oysa bu ayakkabı yeni değil... Firma aynı markayı yeniden üretiyor ama bu kez arkasındaki yazı üzerinde oynama yaparak!

Üstünde "Allah" yazan ayakkabı ilk önce 1998 yılında Nike tarafından Arab-American gruplarında satışa çıkarılmak için üretilmiş, o zaman da büyük tepki toplamıştı.

Ancak firma ayakkabının arkasındaki yazının "Allah" değil, "Air" olduğunu iddia etmişti. Firmaya göre Air yazısı Arapça karakterlere benzetilerek yazıldığı için böyle bir yanlış anlaşılma olmuştu.

Ancak yoğun tepkiler nedeniyle Nike firması o zaman binlerce ürettiği ayakkabıyı geri çekme kararı almıştı...

Fakat firma şimdi aynı modeli yeniden satışa sundu. Ve tepkiler yeniden başladı...

Oysa bu sefer firma Allah lafzına benzeyen Air yazısını kaldırdı ve yerine Nike Air yazdı... Ancak eski olay müslüman aleminin hafızasına kazınmıştı bir kere...

Aynı modelin yeniden üretildiğini duyanlar, ayakkabının üstünde yine "Allah" lafzı olduğunu düşünüp mail zinciriyle tepkilerini ortaya koyuyor.

Ayakkabının yeni modelinin fotoğrafı Nike'ın internet sitesinde yer almış... Firma bu kez ayakkabının altına bir yazı yazmamayı uygun bulmuş...

Nike'tan şaşırtan Allah imzası!.

Nike'tan şaşırtan Allah imzası!.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.