Ayakkabı sektörü Konya'da masaya yatırıldı

Ayakkabı sektörü Konya'da masaya yatırıldı

"Kümelenme" metoduyla geliştirilmesini hedefleyen "Avrupa Birliği Yenilik Transferi Projesi"nin açılış toplantısı Selçuk Üniversitesi (SÜ) Teknokent Binası'nda gerçekleşti

Selçuk Üniversitesi'nin yanı sıra Padova Üniversitesi, Tsunami Araştırma Şirketi, Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı, Konya Sanayi Odası, Konya Ayakkabıcılar Odası'nın iştirakiyle düzenlenen projenin açılış toplantısında konuşan Proje Koordinatörü SÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Öğüt, ayakkabıcılık sektöründe kümeleşmenin önemine değindi.
Ayakkabı sektöründeki gelişmelerde firmalar arası işbirliğinin çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Öğüt, "Küreselleşebilmek için firmaların öncelikle kümelenmeleri gerekiyor. Küreselleşmenin hızına ayak uyduramayan ülke, toplum ve şirketler bisiklet pedalını çeviremeyen insanlara benzer. Bisiklete bindiğinizde bisikletin pedalını çeviremezseniz düşersiniz ve yarışı kaybedersiniz. Bu yarış da tıpkı buna benziyor. Konya ayakkabı sektöründe firmalar arası işbirliği kültürü geliştirilmeli, kümelenme modeli oluşturularak küçük ölçekli firmalar birleşerek büyümeli ve markalaşma yaratılmalı" dedi.
Çağın gereğine uygun olarak Türkiye'nin de yükselen ekonomiler sırasında yerini alması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Öğüt, "Başarılı performans grafiği sayesinde yükselen ekonomiler arasında ele alınan Türkiye'nin, küresel kriz karşısında rüştünü ispatlayan güçlü ekonomisini ileri taşımak için kümelenme konusunu bir memleket meselesi olarak ele alması gerekiyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.