Avustralya Başbakanı: İlk Müslüman Milletvekiliyle Gurur Duyuyoruz

Avustralya Başbakanı: İlk Müslüman Milletvekiliyle Gurur Duyuyoruz

Avustralya Başbakanı ve İşçi Partisi Genel Başkanı Kevin Rudd, Avustralya Federal Parlamentosu’nun ilk Müslüman milletvekili Ed Husich ile gurur duyduklarını söyledi.

Avustralya Başbakanı ve İşçi Partisi Genel Başkanı Kevin Rudd, Avustralya Federal Parlamentosu’nun ilk Müslüman milletvekili Ed Husich ile gurur duyduklarını söyledi. Rudd, “Onunla parlamentomuz daha da zenginleşti. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Eğer sizin seçim bölgenizi temsil ediyorsa, sizler iki defa gurur duymalısınız.” dedi.

Avustralya’da kurulan yeni kabinede yemin ederek göreve başlayan Federal Parlamento Sekreteri ve Ulusal Hızlı İnternet Ağı Bakanı Ed Husic, 14 Eylül’de yapılacak seçimlere yönelik kampanyayı hızlandırdı. Husic için seçim bölgesindeki Filipinler asıllı vatandaşlar tarafından destek ve moral gecesi düzenlendi.

Avustralya Başbakan Kevin Rudd Rudd’ın yoğun alkış ve sevgi gösterileri ile salonu girmesi ile başlayan programda, ilk konuşmayı Milletvekili Ed Husic yaptı. Kendisi için düzenlenen geceyi organize eden Filipinli dostlarına teşekkür eden Husic, salonda Türk toplum temsilcilerinin olduğunu duyurdu ve “Merhaba” diyerek gelenleri selamladı.

Renkli geçen gecede Başbakan Rudd da bir konuşma yaptı. Salonda bulunan Türk misafirleri selamlayan Avustralya Başbakanı şöyle konuştu: “Ed Husic’e verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederim. İstanbul dünyanın en güzel şehridir. Yunanistanlı dostlarımız yanlış anlamasın ama İstanbul gerçekten dünyanın en renkli şehirlerindendir. Hem İstanbul’da hem de Ankara’da bulundum. Güzel yemekleri ve görüntüsü var. Salonda bulunan Türkleri selamlıyorum. Avustralya sizin evinizdir. Hoş geldiniz.” dedi.

Geçen ay, yeni kabinenin oluşturulmasından sonra Kur’an-ı Kerim’e yemin etmesi nedeniyle, bazı radikal çevrelerin tepkisini alan Husic’e, bir kez daha sahip çıkarak, en büyük desteği veren Kevin Rudd, Husic’in parlamentoda bulunmasından dolayı gurur duyduklarını belirtti. Başbakan Rudd, Husic’in Federal Parlamento’da bulunan ilk ve tek Milletvekili olduğunu kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ed Husic, Avustralya Federal Parlamentosu’nun ilk Müslüman milletvekili oldu. Onunla parlamentomuz daha da zenginleşti. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Eğer sizin seçim bölgenizi temsil ediyorsa, sizler iki defa gurur duymalısınız.” dedi.

“YENİDEN İKTİDAR OLACAĞIZ, EKONOMİYE İSTİKRAR KAZANDIRACAĞIZ”

Başbakan konuşmasında yaklaşan seçimler dolayısıyla İşçi Partisi’nin odaklanacağı konular ve Avustralya ekonomisine vurgu yaptı. Şu anda global krizden dolayı dünyanın bir çok ülkesinin Avustralya’ya imrendiğini ifade eden Başbakan Rudd, hükümet olarak ilk görevinin, güçlü ekonomiye yeniden istikrar kazandırmak olduğunu belirtti. Başbakan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz dünyada batan bankalar, şirket iflaslarını gördükçe erken tedbirimizi aldık ve esnafın mağdur olmaması için ailelere harcama yapmaları için çeşitli ek ödemeler yaptık. Yatırımlar ve yeni iş alanları oluşturulması için teşvik ve kredilere ağırlık verdik. Global krize rağmen ekonomimiz çok başarılı ve güzel gidiyor. Tony Abbott ekonomiyle ilgili politikalarımızı eleştirerek, toplumda korku oluşturmaya çalışıyor. Ancak dünyanın en önemli kredi değerlendirme kuruluşları, Avustralya’ya 3A kredi notu veriyor. Böyle olsa bu notu Avustralya’ya verirler mi?” diye sordu.

“Avustralya'nın en büyük mucizesinin çokkültürlü politikasıdır.” diyen Başbakan, önümüzdeki seçimler de iktidar olacaklarına inandıklarını bir kere daha yineledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.