Avukat Kazmaz: Çarşı Grubu Davasından Dolayı İkinci Gezi Olayları Olabilir

Avukat Kazmaz: Çarşı Grubu Davasından Dolayı İkinci Gezi Olayları Olabilir

Avukat Remzi Kazmaz, Çarşı Grubu iddianamesinden dolayı 16 Aralık'ta ikinci gezi olaylarının yaşanabileceğini söyledi. Kazmaz, Gezi Parkı protestalarına katıldıkları öne sürülen Beşiktaş Kulübü taraftarlarının oluşturduğu Çarşı...

Avukat Remzi Kazmaz, Çarşı Grubu iddianamesinden dolayı 16 Aralık'ta ikinci gezi olaylarının yaşanabileceğini söyledi.

Kazmaz, Gezi Parkı protestalarına katıldıkları öne sürülen Beşiktaş Kulübü taraftarlarının oluşturduğu Çarşı Grubu üyelerine yönelik 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek' hakkındaki iddianamenin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesini yorumladı.

"AÇILAN DAVAYI BÜTÜN TÜRKİYE İBRETLE İZLİYOR"

Gezi olaylarından dolayı açılan davayı bütün Türkiye'nin ibretle izlediğini kadeden Avukat Kazmaz, "Düne kadar gezi olaylarını küçümseyenlerin bugünden itibaren gezi olayları ile ilgili göstermiş olduğu hassasiyetleri anlamakta ben de güçlük çekiyorum. Çarşı Grubu'na ağırlaştırılmış müebbetle savcı tarafından hazırlanmış iddianamenin kabul edilmesini anlayamıyorum. Bu durum hukukta güven duygusunun kaybolduğunu gösteriyor. Çarşı Grubu üyelerinden 35 kişi hakkındaki ağır müebbet ve 32'si yönetici olmaktan yargılanıyor. İstenilen cezalarda mübbet yetmediği gibi örgüt kurmak, yasa dışı toplantı yapmak, yürüyüş yapma gibi suçlar istinad edilerek 2 yıl ile 50 yıl arasında ağır cezalar isteniyor. Ben bu iddianamenin kabul edilmesini kabul edemiyorum." diye konuştu.

Geçmişte yaşanan gezi olaylarına bir toplumsal tepki olarak gördüğünü ifade eden Kazmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün artık muhalefetin tepkisini ortaya koyabilecek özgür alan kalmadı. En son tribünlerdi. İktidar tribün ve futbolu dizayn etmek için Çarşı Grubu üzerinden diğer gruplara mesaj veriyor. 'Susun ha konuşursanız size de dava açarım' diyor. 13. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etmesiyle dava devam edecek. 16 Aralık'ta bütün taraftar gruplarının Çarşı'nın yanında yer alacaktır. Bu dava ile hem hak ve hukuk çiğnendi, adalet duygusu rendice edildi. Sivil toplum örgütler susturuldu."

Öte yandan son günlerde Beşiktaş tribünlerinde oluşan başka bir taraftar grubuna da dikkat çeken Avukat Kazmaz, "Çarşı Grubu gidince onların yerine 1453 Kartallar diye bir grup tetikte bekliyor. Onların yerine gelecek. İktidar spora da el atıp onu da siyasallaştırdı." diye konuştu.

"ÇARŞI GRUBU DAVASINDAN SONRA İKİNCİ GEZİ OLAYI İHTİMALİ YÜKSEKTİR"

Hekesin gönlünde taht kuran Çarşı Grubu'na yönelik kabul edilen iddianame ile sadece Çarşı'nın yargılanmadığını ifade eden Avukat Kazmaz, "Hükümet böyle devam ettiği ve kendisini eleştirenleri hep susturduğu müddetçe 16 Aralık'ta ikinci gezi olayının Türkiye'ye gelme ihtimalini çok yüksek diye düşünüyorum. Bu durumun hem ülkemize hem de insanlarımız için pek de iyi olacağını düşünmüyorum. Maalesef herkes birbirinden korkar duruma geldi. Toplumu kutuplara ayırdık. Şimdi de spora el atarak kulüpleri ve taraftarları bölüyoruz. Gezi davası yanlış açılmıştır, Çarşı Grubu'nun davası tamamen yanlış açılmıştır." diyerek sözlerini tamamladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.