Avrupa şampiyonası Konya’da

Avrupa şampiyonası Konya’da

Görme Engelliler Spor Federasyonu 2013 yılı faaliyet takviminde yer alan Goalball Avrupa Şampiyonası 04-11 Kasım 2013 tarihleri arasında Konya'da yapılacak.

Görme Engelliler Spor Federasyonu 2013 yılı faaliyet takviminde yer alan Goalball Avrupa Şampiyonası 04-11 Kasım 2013 tarihleri arasında Konya'da yapılacak. Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 100. Yıl Spor Salonu ve Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilecek olan müsabakalara Finlandiya, Litvanya, İsveç, Slovenya, İspanya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Ukrayna, Danimarka, İsrail, Büyük Britanya ve Türkiye olmak üzere toplam 13 ülke bay ve bayan sporcuları ile katılacak. Yaklaşık olarak 150 sporcu antrenör ve idarecinin katılacağı şampiyonanın açılış seremonisi ise 3 Kasım Pazar günü saat 17.00'da Rixos Otel'de gerçekleştirilecek.

Rixos Otel'de şampiyona ile ilgili bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Görme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kandemir, antrenörler ve sporcular katıldı. Toplantıda konuşma yapan Ersöz, “ Son iki yılda sekizinci uluslararası turnuvaya ev sahipliği yapacağız bizlerde bundan dolayı heyecanlıyız ancak gerek tesislerimiz gerekse şehir olarak biz bu turnuvaya hazırız. Milli takımımızda bir aya yakın zamandır ilimizde kamp yapmaktadır yapılan çalışmalar fazlasıyla verimli geçiyor bu çalışmaların yanında geçmişteki başarılarda baz alırsak diğer ülkelerin yanında takımımızı daha üstün ve hazır görüyorum. Valiliğimiz ile birlikte Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Belediyemiz bazı konularda sponsor olarak desteklerini esirgememişlerdir bu bağlamda teşekkürleri bir borç bilirim. Sorunsuz bir şekilde bu turnuvayı tamamlayacağız ve başarılı sonuçlara imza atacağız herkese başarılar diliyorum” dedi.

Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin ise “Türkiye olarak bu turnuvaya talip olduk ve yapılan çalışmalar sonucunda Konya'da yapılması hususunda anlaştık. Konya olmasının en büyük etkenleri ise Sayın Ömer Ersöz'ün ve yönetim kurulu üyemiz Mustafa Kandemir'in ciddi katkılarıdır. Uluslararası arenada ülkemiz başarılı sonuçlar elde etmiştir Londra Paralimpik oyunlarına gitmeyi altın golle kaçırdık ve biz bunun acısı burada kendi ülkemizde çıkartacağız başarılı sonuçlara imza atacağız beklentimiz büyük”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.