Avluca’nın gözü Londra’da

Avluca’nın gözü Londra’da

Danimarkada altın madalya alan Avluca, 2012 Londra Olimpiyatlarında şampiyon olabileceğini söyledi. Avluca, performansına yetişen gençler olduğu zaman mili mayoyu bırakacağının altını çizdi

Danimarka’da altın madalya kazanan Nazmi Avluca, 2012 Londra Olimpiyatları’nda da şampiyon olabilecek gücü kendisinde gördüğünü söyledi. Kazandığı dünya şampiyonluğunun ardından, bugün Herning kentindeki bir parkta gezinti yapan ve burada bulunan manejde ata binerek stres atan Avluca, 34 yaşında olduğunu ve 2008 Pekin Olimpiyatları sonrası Milli Takım’ı bırakmayı düşündüğünü hatırlatarak, şunları söyledi:
“Milli mayoyu artık genç arkadaşlarıma bırakma zamanımın geldiğini düşünüyordum. Aslında bu düşüncemde değişiklik yok. Şayet benim performansıma ulaşan genç bir arkadaşım çıkarsa, seve seve milli mayoyu ona bırakırım. Fakat dünyanın en iyisi olduğum sürece milli mayoyu giymeye devam edeceğim. 2011 Dünya Şampiyonası İstanbul’a verildi. Bu yıllardır Hamza Yerlikaya, Şeref Eroğlu, Ercan Yıldız, Mehmet Özal gibi şampiyon sporcuların büyük bir özlemiydi. Kendi ülkemizde şampiyonluk yaşamak istiyorduk. 2011 Dünya Şampiyonası’nın İstanbul’a verilmesi de benim için ayrıca bir motivasyon oldu. Bundan sonraki hedefim İstanbul’da üçüncü kez dünya şampiyonu olmak, ardından da Londra’da olimpiyat şampiyonluğunu da kazanarak güreşe veda etmek.”
Nazmi Avluca bir soru üzerine, Pekin Olimpiyatları’nda mağlup olduğu Macar Zoltan Fodor’a karşı, Dünya Şampiyonası’nda en rahat galibiyetini aldığını belirterek, “Pekin’de bir şeyler iyi gitmedi. Çok şanssızlık yaşadım. Yoksa çok rahat olimpiyat şampiyonu olabilirdim. Fakat bu özlemimi Londra’da gidereceğim” ifadelerini kullandı. Sporda gençleştirmenin önemli olduğuna değinen Avluca, “Genç kardeşlerimizin de çok çalışması, istekli olmaları ve bizlerden mümkün olduğunca çok şey öğrenmeye çalışmaları lazım” dedi.
1999 yılında Atina’da kazandığı dünya şampiyonluğundan 10 yıl sonra tekrar dünya şampiyonu olduğunu, fakat bu durumun yanlış değerlendirildiğini ifade eden Avluca, “Aradan geçen bu sürede sadece 2001 ve 2007 dünya şampiyonalarında başarılı olamadım. 2000 ve 2004 olimpiyat yılları olduğu için dünya şampiyonası düzenlenmedi. 2002, 2003 yıllarında zaten Milli Takım’da yer almadım. 2005 yılında Budapeşte’de dünya üçüncüsü, 2006’da Guangzhou’da dünya ikincisi oldum. Kısacası hemen hemen katıldığım her büyük organizasyonda kürsüye çıkmayı başardım” diye konuştu.
YENİ KULÜBÜM UĞUR GETİRDİ
Dünya Şampiyonası öncesi Konya Şekerspor’dan Ankara ASKİ Spor’a transfer olduğunu hatırlatan Nazmi Avluca, yeni kulübünün kendisine uğur getirdiğini belirterek, “Şimdi hedefim yeni kulübümle birlikte Aralık ayında Rusya’da Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nı kazanmak” dedi. Ankara ASKİ Spor’un 6 yıl önce Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nı kazandığı dönemde de bu kulübün sporcusu olduğunu ifade eden Avluca, “Umarım Ankara ASKİ Spor’a bir şampiyonluk daha kazandırırız” diye konuştu. Nazmi Avluca ayrıca, kazandığı dünya şampiyonluğunun hemen ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendisini arayarak tebrik ettiğini ve bundan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.