Atina Yakınlarında Büyük Orman Yangını

Atina Yakınlarında Büyük Orman Yangını

Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarındaki Markopoulu ve Herobouni bölgesinde dün öğleden sonra çıkan geniş çaplı orman yangını kısmen kontrol altına alındı.

Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarındaki Markopoulu ve Herobouni bölgesinde dün öğleden sonra çıkan geniş çaplı orman yangını kısmen kontrol altına alındı. Bölgede yetişkin çam ağaçları ile zeytinlikler başta olmak üzere maddi zarar meydana geldi. Yangının tehdit ettiği kamplarda kalan 193 çocuğun tahliye edildiği bildirildi.

Yunanistan’da adalar başta olmak üzere ülke genelinde çıkan orman yangınlarının ardından dün öğleden sonra Atina yakınlarındaki Markopoulu ve Herobouni bölgesinde geniş çaplı orman yangını çıktı. 80 itfaiye eri 30 itfaiye aracıyla yangına müdahale etti. 6 yangın söndürme uçağı ile biri ordudan olmak üzere 3 helikopter söndürme çalışmalarına katıldı.

İtfaiye yetkilileri, dün akşam saatlerinde yangının kısmen kontrol altına alındığını açıkladı. Atina’daki bütün itfaiye ekipleri alarm durumunda hazır bekletiliyor. Yoğun rüzgar sebebiyle zaman zaman yerleşim yerleri ile Atina Hipodromu yanma tehlikesi atlattı. Bölgede yer ahırlarda bakılan atlar bölgeden uzaklaştırıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.