Ateş bacayı sardı

Ateş bacayı sardı

Bursaspor yenilgisinden sonra düşme korkusunu iyiden iyiye hisseden Konyasporda tek kurtuluş Eskişehirspor maçı olarak görülürken, şehirde yaprak kıpırdamaması ise yöneticileri kara kara düşündürüyor

Bursaspor yenilgisi ile düşme korkusunu iyice hissetmeye başlayan Konyaspor’da ağızları bıçak açmazken, yeşil-beyazlı camiada, Eskişehir maçı öncesi trafik yoğunlaştı. Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Futbol Şube Sorumlusu Zeki Çimen, “Artık Bursaspor maçını unutmalıyız ve sadece Eskişehirspor maçına yoğunlaşmalıyız. Konya’daki birlikteliği yeniden ve daha güçlü sağlayarak Eskişehirspor maçını kayıpsız geçip yolumuza devam edeceğimize inanıyoruz. Eskişehirspor bizim son şansımız” dedi.

Bursaspor maçı öncesinde takımda önemli eksiklerin olduğunu ancak bunun kesinlikle bahane olmadığını belirttiklerini söyleyen Zeki Çimen, “İlk yarıda başa baş bir oyun oldu. Maalesef ikinci yarıda bireysel hatalardan yediğimiz gollerle mağlup olduk. Artık bu maçı unutmamız ve önümüzdeki maçları düşünmemiz lazım. Hafta sonunda Eskişehirspor ile oynayacağımız çok önemli bir karşılaşma var. Konya şehrinin tüm dinamiklerinin artık gerçek anlamda destekleriyle yanımızda olmalarını istiyoruz. Puan kayıplarının telafisinin zor hatta imkansız olduğu bir döneme girdik. Bakıldığı zaman sıkıntı yaşayan kulüplerin şehirle, camialarıyla ve taraftarlarıyla birlik olduğu zaman iyi işlere imza attıklarını görüyoruz. Biz de sahamızda oynadığımız Sivasspor ve Kocaelispor maçlarında aynı desteği yanımızda gördük. Ama artık bu desteğin sadece taraftarlarımız tarafından değil tüm Konya şehri tarafından verilmesini ve bunun da hissettirilmesini istiyoruz. Tüm dinamikleriyle birlik-beraberlik içerisinde hareket eden Konyaspor’un ligde yenemeyeceği takım yok. Takımımızın biraz daha fazla moral desteğine ihtiyacı var. Ama bu konuda galiba bir yerlerden ilk kıvılcımın ateşlenmesi gerekiyor. Şehrimizin hafta boyunca takımımıza gereken moral motivasyonu en güzel şekilde ortaya koyacağından yana en ufak kuşkumuz yok. Konya’daki birlikteliği yeniden ve daha güçlü sağlayarak Eskişehirspor maçını kayıpsız geçip yolumuza devam edeceğimize inanıyoruz” diye konuştu. 
Eskişehirspor mücadelesinin ligin kilit maçlarından biri olduğuna da işaret eden Zeki Çimen, “Bizim için üç ihtimalli değil tek ihtimalin olduğu bir maç olacak. Takımımız kesinlikle Eskişehirspor’u yenecek güce sahip. Tek ihtiyacımız taraftar ve tribün desteği. 12.adamımız olan taraftarımızın Eskişehirspor maçında takımımızı yalnız bırakmayacağına ve Pazar günü maç sonunda hep beraber alacağımız galibiyetin sevincini yaşayacağımıza inanıyorum” şeklinde görüş belirtti.
DÜĞÜMÜN ÇÖZÜLMESİNE SON 3 HAFTA
Turkcell Süper Lig’in bitmesine 3 hafta kala, şampiyonluk yarışı yapan 3 takımı ve ligde kalma mücadelesi veren takımları zor maçlar bekliyor. Gerek şampiyonluk yarışında, gerekse de ligde kalma mücadelesinde büyük çekişmenin yaşandığı ligde, son 3 haftaya girilirken, özellikle alt sıralarda yer alan takımların puanlarının birbirlerine yakın olması, yarışın daha da çekişmeli geçmesine neden oluyor. Uzun zamandır liderlik koltuğunda oturan Sivasspor’dan geçen hafta kaybettiği puanlar sonrasında liderliği devralan Beşiktaş, büyük bir avantajı eline geçirirken, Trabzonspor da bu iki takımı takibini sürdürüyor.
Hemen hemen her haftanın takımlar açısından “final” havası taşıdığı ligde, düşmesi kesinleşen Hacettepe’nin ardından diğer iki takımı belirleyecek maçlar, futbolseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. 18 takımlı Turkcell Süper Lig’de, ilk üç sırada yer alan Beşiktaş, Sivasspor ve Trabzonspor, şampiyonluk için büyük bir mücadele ortaya koyarken, düşmesi kesinleşen Hacettepe dışında son 9 sırada yer alan Gençlerbirliği, Eskişehirspor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankaragücü, Antalyaspor, Denizlispor ve Konyaspor düşme korkusunu yakından hissediyor. Kalan 3 haftalık periyotta, şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, Sivasspor ve Trabzonspor’un, düşmeme yarışı içinde yer alan takımlarla oynayacak olması da heyecanı artırıyor. Son 3 haftalık periyotta, lig lideri Beşiktaş, sıkıntılı günler yaşayan Ankaragücü ve Denizlispor ile, Sivasspor, Hacettepe ve Gençlerbirliği ile, Trabzonspor da Eskişehirspor ile karşılaşacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum