As-san markası fark oluşturuyor

As-san markası fark oluşturuyor

34 yıldır aile şirketi olarak ev gereçleri üzerine faaliyetlerine ara vermeden devam eden As-san Ev Gereçleri, tecrübesi ve vizyonu ile alanında fark oluşturan firmaların arasında yer alıyor

34 yıldır aile şirketi olarak ev gereçleri üzerine faaliyetlerine ara vermeden devam eden As-san Ev Gereçleri, tecrübesi ve vizyonu ile alanında fark oluşturan firmaların arasında yer alıyor. Ev gereçleri sektöründe 1977 yılında Muammer Bacak tarafından kurulan As-san Ev Gereçleri firması hem ürün çeşitliliğini hem de marka bilinirliliğini arttırarak sektörde büyümesini sürdürüyor. Ürün çeşitlerini ütü masası, profil merdiven ve çamaşır kurutmalığı olarak üç ana grupta toplayan firma, aksesuar ve kullanım rahatlığına vermiş olduğu önem ile de farklılık oluşturuyor. Öte yandan Ar-Ge çalışmalarını ön planda tutan As-san Ev Gereçleri, marka bilinirliliğini arttırmaya yönelik projelerini uygulamada vakit kaybetmiyor. Firmanın kuruluşundan bugüne kadar olan gelişimini ve bundan sonraki hedeflerini anlatan As-san Ev Gereçleri yetkilisi Bekir Bacak, Türkiye'nin kaliteli ürün portföyüne sahip firmalardan birisi haline geldiklerini söyleyerek, “Firmamızın temelleri 1977 yılında babamız Muammer Bacak tarafından 30 metrekarelik dükkânda atılmıştır. Aile şirketi olan firmamızda süreç içerisinde oğulları olarak biz de görevlerimizi aldık. Firmamız şu an için genel idari anlamda ikinci kuşak tarafından yönetilmektedir. Aradan geçen yılları hem sektör tecrübemiz, hem de yeniliklere açık vizyonumuzu çok iyi değerlendirerek, teknolojik makine parkurumuzla ütü masası, merdiven ve çamaşır kurutmalığı üreterek sektörün sayılı firmaları arasına girdik. Şu an 4 bin metrekare kapalı alanda kurulu fabrikamızda bir yıl gibi kısa bir sürede 250 bine yakın bir ürünü tüketicilerin beğenisine kazandırdık. Türkiye'nin kaliteli ürün portföyüne sahip firmalardan birisi haline geldik” dedi.

 

Üretim kapasiteleri hakkında da bilgi veren Bekir Bacak, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Mevcut fabrikamızda, ayda 20 bin adet ütü masası ve 25 bin adet çamaşır kurutmalığı üretimi yapabilecek kapasitedeyiz. Sürekli büyüme prensibi ile bu kapasiteyi arttırmaya devam ediyoruz. Daha hızlı gelişmek ve tüketicilerimize daha iyi hizmet verebilmek için 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde daha büyük bir tesis kurmayı planlıyoruz. Teknolojik değişikliklere açık olmamız, seri üretim anlamında üretime başladığımız ilk günlerle günümüz üretimi arasında büyük farkların olmasını sağladı. Örneğin; ütü masası üretimine başladığımız 2008 yılı ile 2009 yılını karşılaştıracak olursak büyüme hızımız yüzde 100 civarlarında artmıştır. Yine 2009 yılı ile 2010 yılını aynı şekilde karşılaştırırsak yüzde 70 civarında bir büyüme sağladık. Bu büyümenin yanında kalite standartlarımızda hiçbir düşüşe izin vermedik. ürünlerimizi yüzde 60 iç piyasa, yüzde 40 dış piyasa olarak pazara sunmaktayız. Dış pazarda Rusya, Azerbaycan ve Ukrayna başta olmak üzere, birçok ülkeye ihraç etmekteyiz. İç pazarda ürünlerimizi toptan bayilik sistemiyle pazarlıyoruz. Bayimizin olmadığı bölgelerde kendi araçlarımızla pazarlamaktayız."

 

MUHAMMET GÜMÜŞ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.