Artık her maç final

Artık her maç final

Konyaspor Basın Sözcüsü Nadir Avcan:Hacettepeye karşı galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Futbolcular: Önemli bir galibiyet aldık. Ancak her şey bitmedi. Serhata yapılanlara çok üzüldük

Konyaspor Basın Sözcüsü Nadir Avcan, Hacettepe’ye karşı galip geldikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Avcan, yaptığı açıklamada, takımlarının içeride oynadığı maçlarda iyi sonuçlar alamadığını, bunun da oyuncular üzerinde bir baskı oluşturduğunu belirtti. Dün oynadıkları Hacettepe maçında da oyuncuların bu baskı ve korkuyla sahaya çıktığını ifade eden Avcan, “Bu maçı almak zorundaydık. Başka çaremiz yoktu. Sonuçta istediğimizi elde etik. Hacettepe’ye karşı galip geldiğimiz için çok mutluyuz” dedi. Avcan, ligde kalan maçların tümünün kendileri için adeta final olacağını vurgulayarak, gelecek hafta deplasmanda yapacakları Gençlerbirliği maçından da puan ya da puanlarla ayrılmak istediklerini dile getirdi. Ligin alt sıralarındaki takımların 25-30 puan aralığında olduğunu, bu nedenle puan kaybetmemeleri gerektiğini belirten Avcan, “Aldığımız galibiyet oyuncularımız için büyük moral kaynağı oldu. Bundan sonraki maçları da alarak ligde üst sıralara yükselmek istiyoruz” diye konuştu.
FUTBOLCULAR: KAZANMAMIZ ÖNEMLİ
Hacettepe maçında istenilen futbolu oynayamamalarının iç saha kazanamama ve alt sıralarda yer alma stresinden kaynaklandığını ifade eden futbolcular ise “Sevindirici tek şey galip gelmemiz. Bir an önce gerekli puanları alarak ligde hak ettiğimiz yerlere gelmek istiyoruz. Sadece bir galibiyet aldık. Henüz rahatladığımız söylenemez. Artık her maçı başlı başına bir final olarak görüyoruz. Tek düşüncemiz Gençlerbirliği maçı” diye konuştular. İşte futbolcuların görüşleri:
İSMAİL GÜLDÜREN: ÇOK İYİ OLDU
Bu maçı galibiyetle bitirdiğimizde kazancımızın neler olacağını maçtan önce konuşmuştuk. Önümüze daha iyi bakmamız açısından aldığımız bu galibiyet çok iyi oldu. Ligde daha iyi yerlere gelmek için kalan tüm maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Alt sıralardan kurtulmaya oynamak tabiki futbolcuları strese sokuyor. İlk yarıyı 2-0 önde kapatmamıza rağmen, bu stresle ikinci devrede mücadele verdik. Ne kadar tecrübeli oyunculardan kurulu bir kadroyla da mücadele etseniz alt sıralardan kurtulma stresini yaşıyorsunuz. Bu durumdan daha iyi ve daha rahat futbol oynamak için en kısa zamanda çıkmak istiyoruz.
ROMAN KRATOCHVİL: STRESLİ BİR MAÇTI
Bizim için çok stresli bir maçtı. İlk devrede önde olmamıza rağmen ikinci yarı bayağı stresli geçti. Bu tip maçlar hep böyle oluyor. Rahat bir maç olmadı. Küme düşmeyi büyük ölçüde garantileyen takımlarda stres olmadığı için daha rahat oynuyorlar. Hacettepe Spor’da aynı durumdaydı. Önemli olan kazanmaktı. Bunu başardık.
CİHAN HASPOLATLI: KAZANMAMIZ ÖNEMLİ
Bizim için çok önemli bir maçtı ve kazanmamamız için hiç bir bahanemiz yoktu. İkinci yarı biraz daha zor oldu ama ilk yarıda istediğimiz skoru yakaladık. Motive olamamamızın sebebi de ikinci devrede skoru korumaya yönelik oynamamızdı. İki farklı galibiyet bizim için gerçekten çok iyi oldu. Artık bu maçı unutup bir seri yakalamak istiyoruz. Bunu da başaracak bir takımız Umarım herşey istediğimiz gibi olur.
ZAFER DEMİR: SERHAT’A ÇOK ÜZÜLDÜK
Bu maçta bizim için öncelikli olan galibiyetti. İlk yarıda istediğimiz oyunu oynayamasakta golleri bulduk. 90 dakikada da sonuca gitmesini bildik. Ama bizi üzen nokta ise Serhat Akın arkadaşımıza taraftarların gösterdiği tepkiydi. Bunlar saha içerisinde bizi olumsuz yönde etkiliyor. Serhat Akın arkadaşımız kötü de oynamadı. Hatta bir aydır hastalıkla boğuştuktan sonra çıktı ve golünü de attı. Biraz anlayışla karşılamaları gerekiyor. Konyaspor’un gerçek sahibi taraftarlardır. Bir bu sene buradayız. Seneye belki başka yerdeyiz. Ama Konyaspor taraftarsız, taraftarda Konyaspor’suz yapamaz. Umarım bundan sonra böyle üzücü bir şey yapamayız. Konyasporlu file bekçisi Oğuzhan ise, zor bir maç olduğunu dile getirerek, “Bizim mutlak kazanmamız gerekiyordu. İyi mücadele ettik. Kazandık mutluyuz, Bundan sonra Gençlerbirliği maçı var. Oradan da puanla dönmek istiyoruz.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum