Arıpınar: Koltuk sevdamız yok

Arıpınar: Koltuk sevdamız yok

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinde (TMOK) yeni bir başkan ve yönetim seçilmesi için yola çıktığı ifade edilen Akil Adamlar Olimpik Hareketinin (AOH) ön kurulu, İstanbulda toplandı.

Kalyon Oteli’nde, Kahraman Bapçum yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda Kurul, AOH’nin yol haritasını belirledi ve görev bölümü yaptı. Çalışmalarını Türkiye içinde ve Türkiye dışında olmak üzere iki ayrı şekilde yürüteceği açıklanan “yeni oluşum”da, yurt içinde üyelerle temas görevinin, TMOK Akademi Komisyonu’nda 15 yıl genel sekreter yardımcılığı yapan Aziz Başdoğan’a verildiği belirtildi. Oluşumun Ankara organizasyonunun ise spor adamı Ali Abalı’nın başkanlığında emekli general Hüseyin Erim, Türkiye’de doping laboratuvarını kuran Prof. Dr. Atilla Hıncal, eski ünlü atlet Necdet Ayaz’dan oluştuğu ifade edildi. İzmir’de ise Muzaffer Sarvan ile Baydo Baykal’ın görevlendirildiği kaydedildi. Danışma kuruluna TFF eski başkanlarından emekli general Yılmaz Tokatlı, “Manş Maratonu fatihi” Doğan Şahin ve spor adamı İlyas Tunaoğlu getirilirken, AOH sözcülüğünü TMOK’un en eski üyesi ve eski 2. başkanı Erdoğan Arıpınar’ın yapacağı bildirildi.

YOL HARİTASI
AOH’un yol haritasında, yapılması planlanan eylemler şöyle sıralandı: “-IOC talimatıymış gibi hazırlanan ve bu tüzük uyarınca üyelik için başvurup reddedilen spor adamlarına avukat tahsis edilerek davalar açılacak. TMOK Tüzüğü’nün AB uyarlı yeni dernekler yasasına uymadığı için ilk defa İçişleri Bakanlığı’na başvurulacak, sonra iptal davası açılacak, gerekirse AİHM’e başvurulacak. Eylül ayında TMOK başkanlığına belirlenen 3 aday arasından seçim yapılacak ve halen görevde olan yönetim kurulundan da seçkin üyeler alınarak liste belirlenecek.
Merhum TMOK Başkanı Sinan Erdem’i unutulmaz yapacak bir organizasyon düzenlenecek.
AOH’dan bir heyet Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ederek 2020 Olimpiyat adaylığı çalışmaları için görüşlerini aktaracak. Ekim sonunda 3 kentte üyelerle birer toplantı yapılacak. Kongrede izlenecek yol belirlenecek.” Türkiye dışında çalışmalar ise şöyle sıralandı: “-AOH’dan 3 kişilik bir heyet Lozan’a giderek IOC Başkanı Dr. Jacques Rogge ile IOC’da Türkiye’nin temsil konusunu, tüzük konusunu ve İstanbul’un 2020 adaylığını konuşacak. AOH heyeti, EOC Başkanı Patrik Hickey ile de temas edip çalışmalar hakkında bilgi verecek.”
ARIPINAR: KOLTUK SEVDAMIZ YOK
AOH Sözcüsü Erdoğan Arıpınar, “Hiçbir mevkiye aday değiliz, koltuk sevdamız yok” dedi. Arıpınar, yazılı açıklamasında şunları kaydetti: “Hiçbir mevkiye aday değiliz, koltuk sevdamız yok. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin kapanan kapılarını Türk gençlerine ve spor adamlarına açmayı hedefliyoruz. TMOK’a tüm üyeleri kucaklayacak, tek başına hareket edip yönetimi hiçe saymayacak, saygın, ruh sağlığı sağlam bir başkan ve seçkin bir yönetim seçmeyi görev sayıyoruz. Bu uğraşı Türk sporu için yapıyoruz. TMOK kimsenin değil, üyelerinin, Türk ulusunun malıdır. Kişisel çıkarlar için değil, ülke için görev yapması gerekir. Bizi izleyiniz daha çok söyleyecek sözümüz var.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.