Arıboğan’dan kulüplere müjdeli haber

Arıboğan’dan kulüplere müjdeli haber

Futbolda, bahis oyunu İddaadan kulüplere aktarılan payların düşürülmesi çalışmaları konusunda müjdeli haber, Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lutfi Arıboğandan geldi.

Lutfi Arıboğan, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da devreye girmesiyle, kulüplerin istekleri doğrultusunda bir çözüme ulaşılması yönünde çalışmaların yapıldığını kaydetti.

Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü’nün dağıtım kriteriyle ilgili yeni uygulama girişiminin, kulüplerin gelirlerini olumsuz etkileyeceğini dile getiren Arıboğan, şunları söyledi: “Türkiye Futbol Federasyonu olarak, bu konuya kulüplerimiz adına çok titiz yaklaştık. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve daha sonra da Başbakanımızla gerekli görüşmeler yapıldı. Şunu memnuniyetle belirtmek istiyorum ki, tüm sorumlu ve yetkililer aynı hassasiyetle yaklaştılar. Zaten dün Rize’deki yeni stadın açılışında Başkanımız Mahmut Özgener, Bakanımız ve Başbakanımızla konuyu paylaştı. Sorun çözümleniyor. Bir yanlıştan dönülüyor. Türk futbolu için iyi olacak. İddaa gelirleri, Türk futbolu ve kulüplerimizin mali olarak iyi yönetilebilmesi açısından çok önemli bir değerdir.”

ÇÖZÜME ÇOK YAKINIZ

Lutfi Arıboğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, İddaa gelir paylarının dağıtımı konusunda yaşanan sıkıntının giderilmesine önemli katkı sağlamayı sürdürdüğünü aktararak, çözümün bir parçası olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan’ın özellikle futbola olan ilgisine dikkat çeken Arıboğan, “Sayın Başbakanımız, sporu çok seven, ayrıca futbolla yakından ilgilenen biri. Mevcut sorun kendisine iletildiğinde, hassasiyetle yaklaştı ve çözümün parçası oldu. Çözüme çok yakınız. Sorunun ortaya çıkışı, Maliye Bakanlığı’nın, Spor Toto Teşkilatı’nda ödemesini ön gördüğü bir bedelden kaynaklandı. Bizim aldığımız bilgi doğrultusunda, Başbakanımız, Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız ve Maliye Bakanımız görüşerek, çözüm için gerekeni yapacaklar. Çözüme çok yakın olduğumuzu söyleyebiliriz” şeklinde konuştu. Lutfi Arıboğan ayrıca, Turkcell Süper Lig dışındaki alt liglerde, kulüp gelirlerinin çok önemli bir bölümünü İddaa’dan alınan payların oluşturduğuna da dikkat çekti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.