Ardında kahramanlık  hikayesi bıraktı

Ardında kahramanlık hikayesi bıraktı

Bir kız çoçuğunu boğulmak üzereyken kurtaran ve çocuğu kurtardıktan hemen sonra azgın dalgalara kapılarak hayatını kaybeden Sınıf Öğretmeni Necati Güney'i mesai arkadaşları anlattı

Tatilini geçirmek üzere Mersin'in Silifke ilçesine giden Konya Kuvayi Milliye İlkokulu öğretmenlerinden Necati Güney, boğulmak üzere olan bir çocuğu kurtarmak için girdiği denizde yaşamını yitirdi. Necati Güney hoca, çocuğu kurtardı ancak kendisi denizden çıkamadı. Mesai arkadaşları, olayın yaşanma anını ve hocanın nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu üzüntü ile dile getirdi.

HERKESİN DERDİ İLE DERTLENİRDİ

Kuvayi Milliye İlkokulu Müdürü Vedat Ay, 4 yıldan bu yana rahmetli Necati Güney ile birlikte çalıştıklarını söyledi. Vefat eden hocanın çok yardımsever bir insan olduğunu ifade eden Ay, "Necati Güney abimiz, insanlara karşı çok sevecendi. Herkesin derdi ile yakından dertlenirdi. Hiç bir olayı es geçmezdi. Duyarliydı. Çevreyi çok severdi. Bol bol nasihatlarda bulunurdu. Çok becerikliydi ve elinden her iş de gelirdi. Okulumuzun elektrik, fayans ve benzeri ne işi varsa hocamız koşardı. Hiç tembellik göstermezdi. Allah, mekânını cennet eylesin. Biz, kendisinden çok razıydık. Allah da razı olsun" dedi.

BİR ÇOK ARKADAŞIMIZIN RÜYASINA GİRMİŞ

"Necati hocamız, çalıştığı her yerde iz bırakmıştı. Sürekli hayır ile anılıyordu" diyen Okul Müdürü Vedat Ay, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hocamızın başarılarından dolayı sayısız ödülleri vardı. Vefat ettikten sonra bir çok arkadaşımız hocamızı rüyasında görmüş. Vefatından bir hafta önce Necati hoca, okulların tatil olmasına rağmen okula geldi. Benimle helalleşti. Hayatta insanların bazı şeylere çok gereksiz bir şekilde üzüldüğünü, bunun yersiz olduğunu dile getirdi. Bir de vefatından 2 gün önce telefonla konuştuk. Tatile gitmişti ve gittiği yerde pansiyon bulamamıştı. Hocamızın vefat haberini alınca şok oldum. Akşam namazı için camiye gitmiştim. Telefonuma bir cevapsız çağrı geldi. Okul Müdür Yardımcımız Murat Bağ beni aramıştı. Sanki bir olumsuzluk yaşanacak diye içimden geçiriyordum. Hocamızın vefat ettiğini söyledi, müdür yardımcımız. Ben, Necati hocamın vefat ettiğine inanamadım. Sürekli ümitli haberler bekliyordum ama hocamız hayatını kaybetmiş. Sanki kendisi halâ yaşıyor."

NECATİ HOCA ÇOK İYİ YÜZERDİ

İkindi vakti rahmetli Necati hocanın kızı ile birlikte denize gittiğini söyleyen Ay, hocanın bir kız çocuğunun boğulduğunu görmesi ile birlikte kurtarmak için hemen müdahale etmek istediğini belirtti. Denizin çok dalgalı olduğunu kaydeden Ay, " Boğulmak üzere olan kız çocuğunda can simidi varmış. Dalga kız çocuğunu boğmaya çalışmış. Kız çocuğunu hocamız kurtarıyor fakat kendisi dalgalara teslim oluyor. Halbuki Necati hoca da yüzmeyi iyi bilen birisiydi. Vatandaşların yardımı ile hocamız azgın dalgalar arasından çıkarılmış. Kalp masajı ve suni teneffüs yapılmış. Ambulans ile hastaneye kaldırılmış ama yapılan tüm müdahaleler yetersiz kalmış" şeklinde konuştu.

2 GÜN ÖNCE "TATİL ÇOK İYİ GEÇİYOR" DEDİ

Kuvayi Milliye İlkokulu Müdür Yardımcısı ve rahmetli Necati Güney hocanın 24 yıllık yakın arkadaşı Nafi Öztürk de, hayatını kaybeden arkadaşını duygulanarak anlattı. Necati hocanın çok mütevazi olduğunu aktaran Öztürk, "Necati Güney kardeşimin evi, benim Konya'daki ikinci evimdi. Biz, onunla kardeştik" diye konuştu. Vefat etmeden bir saat önce telefon ile Necati hocanın ailesi ile görüştüğünü dile getiren Öztürk, "Necati hocamın eşi ile telefonda konuştuk. Biz de ailecek Necati hocamgilin yanına gidecektik, ertesi gün. Pansiyonu tuttuklarını konuştuk. 2 gün önce de Diyarbakır'da karşılaşmıştık. Kardeşim Necati, tatilin çok iyi ve dolu dolu geçtiğini söylemişti. Biz, sürekli böyle ailecek irtibat halindeydik" dedi.

4-2-058.jpg

CENAZESİNİ KENDİ ELİM İLE YIKADIM

"Ben, Diyarbakırdaydım. Yemek yiyordum. Ertesi sabah, Necati hocamgilin yanına gidecektik. Haberi yemeğin ardından aldım" diyen Öztürk, şunları kaydetti: "Bana sürekli Necati hoca Rafığım, Çavuş diye seslenirdi. Necati hocanın dayısı oğlu beni aradı. Hocanın başından geçenleri anlattı. Bana neler anlattı ya da ben neler dedim olayın şoku ile gerçekten hiç birini hatırlamıyorum. Apar topar Konya'ya geldik. Necati kardeşimin cenazesini yıkayanlardan biri de bendim. Son görevimi de yerine getirdim. Kendi ellerim ile kardeşimi toprağa verdik, cenaze namazını kıldık. Allah, razı olsun. Güzel anılarımız kaldı geride."

GÖĞÜS HİZASINDAKİ SUDA BOĞULMUŞ

Rahmetli hocanın kızı ile konuştuğunu ve olayın yaşanma anlarını kızından da dinlediğini konuşmalarına ekleyen kahraman Necati hocanın 24 yıllık arkadaşı Nafi Öztürk, şu ifadeler ile konuşmasını noktaladı: "Yenge evdeymiş. Necati hoca da pansiyona yerleştikten hemen bir saat sonra kızı ile denize gitmiş. Deniz çok dalgalıymış. Annesi ile birlikte olan bir kız çocuğu can simidi olmasına rağmen dalgaların etkisi ile boğulma tehlikesi geçirmiş. Necati hoca kızına 'Sen dışarıya çık' diyerek, boğulan kızı kurtarmaya gitmiş. Çocuğu sahile doğru atmış ama gelen büyük bir dalga ile paniklemiş ve su yutmuş. Hoca, göğüs hizasında boğulmuş. Bir de yüzdükleri yerde suyun çekme özelliği varmış. Yüzenler arasında bir de hemşire varmış. Hocanın cansız bedeni sahile doğru gitmiş. Hemşire ve beraberindekiler kalp masajı ve suni teneffüs yapmışlar. Tabi bu arada bir de ambulansı aramışlar. Ambulans, 20 dakika civarında gecikmiş. Ambulans ile birlikte hastaneye götürülürken hocanın kalbi durmuş vaziyetteymiş, bir ara yeniden kalbi çalışmaya başlamış fakat tüm müdahalelere rağmen kardeşim kurtarılamamış."

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum