Araştırmacı Yazar Oranlı   Konya'da okurlarıyla buluştu

Araştırmacı Yazar Oranlı Konya'da okurlarıyla buluştu

Basın İlan Kurumu Adana Bölge Müdürü, Araştırmacı Yazar Dr. Çetin Oranlı, Konya Kitap Günleri'nde en son eseri 'Adana - Her Mevsim Baharı Yaşayan Şehir' kitabının ardındaki ilhamını ve yazma sürecini anlattı.

Basın İlan Kurumu Adana Bölge Müdürü, Araştırmacı Yazar Dr. Çetin Oranlı, Konya Kitap Günleri'nde en son eseri 'Adana - Her Mevsim Baharı Yaşayan Şehir' kitabının ardındaki ilhamını ve yazma sürecini anlattı. Oranlı, yaşadığı şehirleri içselleştirme sanatını ve Adana'nın fark edilmeyen güzelliklerini vurguladı.

Oranlı, "Adana - Her Mevsim Baharı Yaşayan Şehir" kitabının doğuş sürecini, yaşadığı şehirleri nasıl içselleştirdiğini ve bu süreci nasıl yazmaya dönüştürdüğünü anlattı.

2-7.jpg

Oranlı, yazma sanatı için Türkçeyi iyi kullanan yazarların eserlerinin okunması gerektiğinin altını çizdi. "Ben bu şehri çok sevdim; hissettim, yaşadım ve yazdım..." diyerek Adana'nın tarihi ve bereketli yönlerini vurgulayan Oranlı, şehirde yaşayan birçok kişinin bu özellikleri göz ardı ettiğini belirtti.

Adana'yı dışardan bir gözle keşfederken aldığı notları kitabında bir araya getirdiğini aktaran Oranlı, "Adana bereketli, tarihi yönü çok güçlü olan bir şehir ama biz bu güzelliğin farkında değiliz. Çünkü içinde yaşayanlar çoğu şeyi fark etmezler. Ben de Adana'yı dışardan bir gözle tanırken notlar alıp kitaba dönüştürdüm" şekline konuştu.

DR. ÇETİN ORANLI'NIN ESERLERİ ŞÖYLE:

Olaylar ve Kişisel Tecrübe Işığında Gazetecilik,

Sözün Ardı - İz Bırakan Söyleşiler,

Demir Kepenkli Ev: Anadolu Hikayeleri,

Ruha Dokunan Patiler,

Ruha Dokunan İnsan Öyküleri,

Adana - Her Mevsim Baharı Yaşayan Şehir.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.