Araç Park Etmede İnternet Üzerinden Rezervasyon Dönemi

Araç Park Etmede İnternet Üzerinden Rezervasyon Dönemi

Büyük şehirlerde yaşayan sürücülerin, en çok zorlandığı konulardan biri olan araç park ederken boş yer bulma problemi artık sona eriyor.

Büyük şehirlerde yaşayan sürücülerin, en çok zorlandığı konulardan biri olan araç park ederken boş yer bulma problemi artık sona eriyor. Geliştirilen yeni sistem sayesinde müsait olan en yakın park alanı akıllı telefonlar üzerinden görülebilecek.

Brezilya'nın Sao Paulo kentinde uygulamaya geçecek proje ile belediyenin işlettiği otopark alanlarına sensör yerleştirilecek. Sensörler, park alanının dolu ya da boş olduğu bilgisini merkezi sisteme iletirken, sürücüler de cep telefonlarına yükleyecekleri bir uygulama ile en yakındaki boş park alanını tespit edebilecekler. Uygulama sayesinde boş olan park yeri, yola çıkmadan önce internet üzerinden rezerve edilebilecek. Sürücülerin park yeri ararken yaşadıkları vakit kaybı problemine çözüm getiren sistem sayesinde belediyeler de park ücretlerini otomatik ödeme yoluyla tahsil edecek.

Yeni dönem elektronik parkmetre sistemi olarak hayata geçirilecek proje ile birlikte park alanlarında oluşan yığılmanın önüne geçilirken yakıt tüketiminde tasarruf sağlanacak. Atıl alanların da sisteme dahil edilmesiyle mevcut park alanı sayısının artırılması hedefleniyor.

2 yıl içinde tüm Sao Paulo'ya yayılması düşünülen projenin maliyeti henüz bilinmiyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.