Ap Milletvekili: Türkiye'ye Akıllı Tahta Değil, Akıllı Eğitim Sistemi Gerekli

Ap Milletvekili: Türkiye'ye Akıllı Tahta Değil, Akıllı Eğitim Sistemi Gerekli

Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili İsmail Ertuğ, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) araştırmasında, Türkiye’deki eğitim seviyesinin düşüklüğüne dikkat çekerek, ‘‘Türkiye'ye akıllı tahta değil, akıllı eğitim sistemi gerekli.

Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili İsmail Ertuğ, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) araştırmasında, Türkiye’deki eğitim seviyesinin düşüklüğüne dikkat çekerek, ‘‘Türkiye'ye akıllı tahta değil, akıllı eğitim sistemi gerekli.’’ değerlendirmesinde bulundu.

OECD tarafından yapılan dünyanın en kapsamlı eğitim araştırması PISA’ya göre, Türkiye, ortaöğretim kalitesinde 65 ülke arasında 44. sırada yer aldı. Eğitim ortalaması sıralamasında Sırbistan ve Romanya arasında kalan Türkiye’nin eğitim performansını değerlendiren AP’nin Almanya Üyesi İsmail Ertuğ, "PISA araştırması, Türkiye’nin asıl eğitim sorununu ortaya çıkardı. Dershane tartışması ile zaman kaybetmektense asıl eğitim sorununa dikkat çevirmek gerekir." çağrısında bulundu. AP Milletvekili Ertuğ, "Türkiye, dünyadaki lider ülkelere ayak uydurmak istiyorsa, köklü bir eğitim reformuna ihtiyacı vardır." dedi.

''11 YILLIK İKTİDARDA KÖKLÜ EĞİTİM REFORMU YAPILMALIYDI''

Son dönemde Türkiye’deki dershaneler tartışmasında da sürekli gündeme gelen konunun, devletin eğitimdeki yetersizliği olduğuna dikkat çeken Ertuğ, "11 yıllık bir iktidar süresinde köklü bir eğitim reformu yapılmalıydı." diye ifade etti. Türkiye’de bütçeden en büyük payın eğitime ayrılmasına da değinen Ertuğ, "Önemli olan sadece bina yapmak değil. Bu rakamlar ile kamuoyu aldanıyor. İhaleleri alan şirketler zengin oluyor." şeklinde konuştu.

AP’li Milletvekili Ertuğ, "Türkiye'ye akıllı eğitim sistemi gereklidir. Türkiye'ye sadece akıllı tahta değil, akıllı eğitim sistemi gerekli. Gelişmiş ülkelerin sistemlerinden faydalanılarak yeni bir Türk eğitim sistemi modelinin geliştirilmesi elzemdir." şeklinde konuştu.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.