Antalyaspor’a Avrupa Statüsünde Modern Tesis Yapılacak

Antalyaspor’a Avrupa Statüsünde Modern Tesis Yapılacak

Antalyaspor, iki yılda Avrupa’nın en iyi tesisinden birine kavuşacak. 20 milyon liraya mal olacak tesisin 2015'in başında ihalesi yapılacak. Avrupa’da kulüplerinin normlarında yapılacak tesisler ihale sürecinin ardından 1,5 yıl içerisinde...

Antalyaspor, iki yılda Avrupa’nın en iyi tesisinden birine kavuşacak. 20 milyon liraya mal olacak tesisin 2015'in başında ihalesi yapılacak. Avrupa’da kulüplerinin normlarında yapılacak tesisler ihale sürecinin ardından 1,5 yıl içerisinde Antalyaspor Kulübü'ne teslim edilecek.

Antalyaspor’a tahsis edilen Döşemealtı Yeşilbayır’daki 253 dönümlük arazinin 16 dönümlük bölümü daha önce Döşemealtı Belediyesi meclis kararıyla Antalyaspor Kulübü Derneği’ne tahsis edilmişti. Diğer Maliye Hazinesi'ne ait Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsisli 237 dönümlük bölümün Antalyaspor Kulübü Derneği’ne bedelsiz tahsisi ise Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen törenle teslim edildi. Teslim edilen tesislerin yapımını ise Antalya Büyükşehir Belediyesi üstlenmişti.

Devir teslim törenine Antalyaspor yönetimi, kırmızı-beyazlı futbolcular taraftar dernekleri ve eski kulüp yöneticileri de katıldı. Gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşan Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Antalyaspor olarak en önemli tarihi günlerden birini yaşadıklarını ifade etti. Yapılacak bir protokolle Antalya’ya dev bir adım atılacağını kaydeden Başkan Gencer, "Yapılacak bu tesis spor kompleksinden öte bir akademi olacak. Dünya kulüplerinin başarıyı alt yapı ile yakaladığını biliyoruz. Burası Antalyaspor’un geleceği olacak." dedi.

Devir teslim töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Avrupa’nın en önemli spor tesislerinden birini Antalyaspor’a kazandıracaklarını vurguladı.

Antalyaspor’a yapılacak tesisin proje çalışmasının sona gelindiğini belirten Başkan Türel, 2015 yılı başında ihale yapılacağını, tesisler için yaklaşık 20 milyon TL ödenek ayrılacağını ve bu tesislerin 1,5 yıl içerisinde tamamlanarak Kırmızı-Beyazlı kulübe teslim edeceğini duyurdu.

Türel, Antalyaspor’un bu tesislerinin yanına aynı zamanda da Antalyaspor koleji hayali olduklarını bu projeyi de çok kısa sürede hayata geçireceklerini aktardı.

TESİSLERE İSİM TARTIŞMASI

Antalyaspor’a devredilen ve yapımı başlanacak olan tesislere Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Menderes Türel tesisleri adı verilmesini arzu ettiğini açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel de yapılacak hizmetleri görev olarak gördüğünü Antalyaspor’un bu sezon tekrardan Süper Lig’e yükselmesinin kendisine verilecek en büyük hediye olacağını açıkladı.

ANTALYASPOR TESİSLERİNDE NELER OLACAK?

134 bin metrekare alana, gece aydınlatmalı 4 futbol sahası, bin kişilik tribün, çok amaçlı kapalı spor salonu, antrenman sahaları, tenis kortu ve halı saha, idari bina, modern seminer ve toplantı salonları, Antalyaspor müzesi, A takımı, alt yapı ve amatör sporcular için konaklama alanları, yarı olimpik yüzme havuzu, fizik tedavi havuzu ve SPA bulunacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.