Ani Buzlanma Ölüm Ve Yaralanmalara Sebep Oldu

Ani Buzlanma Ölüm Ve Yaralanmalara Sebep Oldu

Almanya’yı hafta başından bu yana etkisi altına almaya başlayan soğuk hava, yollarda buzlanmaya, kazalara ve otobüs seferlerinin gecikmesine sebep oldu.

Almanya’yı hafta başından bu yana etkisi altına almaya başlayan soğuk hava, yollarda buzlanmaya, kazalara ve otobüs seferlerinin gecikmesine sebep oldu. Kuzey Almanya’daki kazalarda iki kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı. Alman Meteoroloji Dairesi, yarına kadar Güney Almanya’yı da etkileyecek soğuk havanın kuzeyde yer yer eksi 15 dereceye kadar düşeceğini, bazı bölgelerde kar yağışı olacağını duyurdu.

Bu yıl genel olarak mevsim normallerinin üzerinde geçen kış etkisini göstermeye başladı. Hafta başından bu yana Almanya’yı etkisi altına almaya başlayan soğuk hava buzlanmaya ve beraberinde birçok kazanın meydana gelmesine sebep oldu. Uzmanlar, kazaların daha çok yağmurun soğuk havanın etkisiyle yere düşer düşmez ani buzlanmasıyla meydana geldiğine dikkat çekti. Özellikle Kuzey Almanya’da etkili olan buzlanmadan dolayı meydana gelen kazalarda iki kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Schleswig Holstein’deki B 76 karayolunda meydana gelen kazada 35 yaşındaki kadın sürücü buzlanmadan dolayı aracın kontrolünü kaybetti ve karşı yönden gelen bir araca çarptı. Sürücü ile birlikte araçta bulunan 55 yaşındaki kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza sonrası karayolu uzun süre ulaşıma kapatıldı. Schleswig-Holstein’in yanı sıra Mecklenburg-Vorpommern ve Aşağı Saksonya’da da çok sayıda kaza meydana geldi. Uzmanlar bu bölgelerle birlikte Hamburg’da soğuk havadan dolayı oluşacak buzlanmaya kaşı uyarıda bulundu.

Özellikle araçların frenlerinin test edilmesi, bisiklet sürücülerininde daha dikkatli olması konusunda çağrıda bulunuldu.Bazı bölgelerde buzlanmaya karşı kum ve tuzlama çalışmaları başlatıldı. İtfaiye ve acil yardım kuruluşları seferber edildi. Eyalette birçok yaya da buzlanmadan dolayı kayarak yaralandı. Uzmanlar özellikle yaşlıları ve çocuklu aileleri uyardı.

HAVA EKSİ 15 DERECEYE KADAR DÜŞECEK

Bu kışın genelde mevsim normallerinin üzerinde olacak şekilde sıcak geçtiğini hatırlatan Alman Meteoroloji Dairesi (DWD), soğuk havayla birlikte buzlanmanın da bir süre devam edeceğini açıkladı. Özellikle Almanya’nın kuzeyinde etkili olan soğuk havanın yarına kadar güney bölgesini de etkilemesi ve kuzeyde soğuk havanın hafta sonuna kadar gündüzleri yer yer eksi 10, geceleri ise eksi 15 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Yağmurun yanı sıra kar yağışıda bekleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.