Andımız yeniden okutulsun çağrısı

Andımız yeniden okutulsun çağrısı

Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilciliği tarafından Zafer meydanı çamlı köşk önünde düzenlenen basın toplantısında Kamu-Sen’liler, Andımız sahip çıkarken, hepbirlikte gür sesle okudular.

Danıştay’ın Andımız kararına tam destek veren Türkiye Kamu-Sen Konya İl temsilciliği, Zafer meydanında biraraya geldi.Zafer Meydanı Çamlı Köşk önünde düzenlenen basın toplantısına MHP Konya İl başkanı Murat Çiçek, MHP Kadın kolları Başkanı Nurhayat Yapıcı, Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Taha Çini, Türkav Başkanı Süleyman Nur, Kamu-Sen Konya İl temsilcisi Veli Doğrul ve konfederasyona bağlı sendikaların Konya Şube Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri  ile çok sayı da Kamu-Sen üyeleri katıldı. Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Veli Doğrul “95. kuruluş yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyetimiz ve milli devlet yapımız büyük saldırılarla karşı karşıyadır.  Ağır bedeller ödeyerek kurduğumuz ve bugünlere taşıdığımız Devletimizin bu coğrafyadaki varlığı, millet olma özelliğimiz ve etrafında kenetlendiğimiz değerlerimizin korunmasıyla mümkündür. Nitekim daha birkaç yıl önce, adına “Çözüm Süreci” denilen, gerçekte ise çözülüm süreci olan birtakım uygulamalarla milli kimliğimiz yok edilmek istenmiş, bu topraklardan Türk adı silinmeye çalışılmıştır.

O dönemde milli değerlerimizin içinin boşaltılmasının, milli kimliğimizin yok edilmesinin, bizleri tek bir millet olarak bir arada tutan değerlerin yağmalanmasının karşısında durmuş, sürecin ülkemizi bir felakete sürüklemekte olduğu gerçeğini haykırmıştık. Bu rezaletler zincirinin bir halkası da 1933 yılından beri okullarımızda okutulmakta olan Andımızın kaldırılması olmuştu. Hatırlanacağı üzere o tarihlerde gerek bireysel gerekse Türk Eğitim-Sen olarak açtığımız davalarla, sözde Çözüm Sürecinin bir parçası olan Andımızın kaldırılmasını, Danıştay nezdinde yargıya taşımıştık. Nitekim Danıştay 8. Dairesi de 24.04.2018 tarihli kararıyla Öğrenci Andını kaldıran işlemi hukuka aykırı bularak, 1933 yılından 2013 yılına dek 80 yıl boyunca okullarımızda okutulan Andımızın yeniden okutulmasının önünü açtı. Ruhunu İslâm’dan, mücadele gücünü damarlarındaki asil kandan alarak, milli ve manevi değerlerimizden bir an olsun kopmadan, Türklük şuurundan en ufak bir sapma göstermeyen Türk milletinin hafızasından, andımızı söküp çıkaramayacaksınız. "Kamu-Sen Konya İl temsilcisi Veli Doğrul’un konuşmasının ardından, meydanda toplanan kalabalık hep bir ağızdan coşku ve heyecanla Andımız’ı okudu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum