Anastasiadis: Erdoğan Mektubu Aldı Ancak Bunu Yalanlamayı Seçti

Anastasiadis: Erdoğan Mektubu Aldı Ancak Bunu Yalanlamayı Seçti

Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektubun teslim alındığını öne sürdü. Rum lider, sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin dolaylı tanınmasına neden olacağını düşündüğü için Erdoğan'ın...

Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektubun teslim alındığını öne sürdü. Rum lider, sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin dolaylı tanınmasına neden olacağını düşündüğü için Erdoğan'ın bunu yalanlamayı seçtiğini iddia etti.

Anastasiadis, Lefkoşa’da basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, bir gazetecinin, mektupla ilgili sorusu üzerine, “Açık konuşmak istiyorum. Bizim beklediğimiz, en azından Türk Hükümeti’nin belirttiği Kıbrıs sorununun çözümüne yardımcı olma kararlığını göstermesiydi. Mektup Erdoğan'a ulaştı. Ancak, Erdoğan mektubu aldığını kabul etseydi muhtemelen dolaylı olarak Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı tanımış olacağını düşündü. Bu yüzden de almadığını iddia etti." cevabını verdi.

Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin önümüzdeki dönemi hakkında da açıklama yapan Rum lider, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin yeni Özel Danışmanı ile önümüzdeki Cuma günü öğleden sonra bir görüşmenin planlandığı belirterek bunun ilk görüşme olacağını söyledi.

Anastasiadis, "Bu görüşme ve Birleşmiş Milletler’in daha aktif katılımı, bunun yanı sıra, dost ülkelerin güçlü ilgi göstermesi ve aynı zamanda AB’nin daha etkin katılımına yönelik çabaların, çıkmazın üstesinden gelmek için önkoşulları yaratacağını umuyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.