Analar ağlamasın diye diye anaların anasını ağlattılar

Analar ağlamasın diye diye anaların anasını ağlattılar

Doğu’da yaşanan çatışmalar ile ilgili konuşan Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Mehmet Altındağ, "Çözüm sürecinde yaptığımız uyarılar dinlenmedi. ‘Analar ağlamasın’ diye diye anaların anasını ağlattılar. Hani 1 Kasım sonrası analar ağlamayacaktı” dedi

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Mehmet Altındağ partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülke gündeminin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ve sürekli olarak değiştiğini ifade eden Altındağ, “Maalesef mevcut siyasiler vatandaşı suni gündemlerle oyalamaktadır. Konuşulanların birçoğu, ülkemizin temel sorunlarının tartışılmasından öte, sadece boş, anlamsız ve enerji kaybından başka bir şey değildir” dedi. Kin ve nefretin hayatın her aşamasını kapladığını belirten Altındağ, konuşmasına şöyle devam etti: “İşsiz vatandaşa iş bulunacaksa Anayasa mı engel oluyor? Terör bitirilecekte mevcut parlamenter sistem mi engel oluyor? Seçim üstüne seçim yapılıyor, sorunlarımız kartopu gibi büyüyor. Milletimiz dünden habersiz, yarın ne olacağı ve ne ile karşılaşacağını bilmeden yaşıyor. Birbirini dinlemeyen. bırakın sevmeyi saygı duymayı, tahammül etmeyi bile beceremeyen bir toplum sıkıntıdan kurtulabilir mi?”

BÖLGE YENİDEN DİZAYN EDELİYOR

Siyasi dilin bozulduğuna işaret eden Altındağ, şöyle konuştu: “Hain, satılmış, ihanet, diktatör gibi kavramların bu kadar uluorta kullanıldığı bir siyasi dil toplumda barışı sağlayamaz. Bu dil adaleti nasıl tesis edecek? Huzuru nasıl gerçekleştirecek? Terör sorununu nasıl çözecek? Yeni Anayasayı nasıl yapacak? Siyasi dil bu kadar ayağa düşürülürse toplum kendi içerisinde nasıl iletişim kurabilir? Dış güçler bölgemizi yeniden dizayn etmek için büyük çaba harcamaktadır. Bugün 4 milyona yakın Suriyeli kardeşimiz ülkemizde yaşamak zorunda kaldıysa, bu sürecin psikolojik ve sosyolojik etkileri zaman içerisinde daha da etkili olacaktır. Sultanahmet’te, Ankara’da, Reyhanlı’da, Diyarbakır’da, Suruç’ta patlatılan bombaların, Irak’ta, Suriye’de yaşananlardan bağımsız düşünülemeyeceği açıktır.”   

PKK’NIN ŞEHRE İNMESİNE GÖZ YUMULDU

Bölgedeki istikrarsızlıkta AK Parti hükümetinin attığı yanlış adımlarla önemli bir payı olduğunu söyleyen Altındağ, açıklamasını şöyle bitirdi: “Açılım sürecinde yapılan yanlışların, çözüm secinde atılan yanlış adımların acı sonuçlarını bugün çok daha net görebiliyoruz. Her gün gelen şehit haberleri canımızı acıtıyor, yüreğimizi dalıyor. Çözüm sürecinde PKK terör örgütü dağ kadrosunun silahları ile birlikte şehre inmesine göz yumulmuştur. Hatta bebek katili Öcalan’dan övgüyle bahseden iktidar mensupları olmuştur. Ne yazık ki bu süreçte iktidar mensupları yaptığımız uyarıları dikkate almadı. Uyarılarımıza ‘Ne yani siz anaların ağlamasını mı istiyorsunuz?’ karşılığını aldık. O gün uyarılarımıza böyle cevap verenler analar ağlamasın diye diye anaların anasını ağlattılar. Hani 1 Kasım sonrası analar ağlamayacaktı? Gelinen noktada kaygı vericidir. Milli birlik ve bütünlüğümüzün muhafazası zorlaşıyor. Hükümet ibran evvel toplumun farklı kesimlerini dahil ederek acil eylem planını hayata geçirmesi lazım. Sorunların çözümünü Brüksel’de, Washington’da, Londra’da, Tel-aviv’de değil, kendi içimizde bulmak zorundayız. Ey Ak Parti hükümeti; gelin bu yanlış politikadan vazgeçelim. Öfkeye, kana akan kana dur diyelim. Ülkemiz kendi sorunlarını kendi içerisinde çözecek birikim ve tecrübeye sahiptir. Yeni bir sayfaya ihtiyacımız var. Bu yönde atılacak her türlü adımı desteklemeye hazırız.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.