Anadolu'ya destek yok

Anadolu'ya destek yok

Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence Torku Konyaspor'a devrettikleri Anadolu Selçukluspor'a destek olacakları konusunda çıkan haberleri yalanladı.

Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence Torku Konyaspor'a devrettikleri Anadolu Selçukluspor'a destek olacakları konusunda çıkan haberleri yalanladı. Erence Konyaspor'la isim sponsorluklarının bulunduğunu oraya ödedikleri sponsorluk ücretini nasıl kullanacaklarını kendilerinin insyatifinde olduğunu ancak Anadolu Selçukluspor'la böyle bir anlaşmalarının olmadığını ifade etti

Anadolu Selçukluspor kulübüne destek yok.Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence Torku Konyaspor'a devrettikleri Anadolu Selçukluspor'a destek olacakları konusunda çıkan haberleri yalanladı. Erence yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı, “Anadolu Selçukluspor’un Konya Şeker ile fiili bağının kesilerek Konyaspor’a devri, Konya kamuoyunun gözü önünde, herkesin tüm detaylara vakıf olacağı şekilde, yerel idarecilerimizin, kanaat önderlerinin, Konyaspor camiasının, Konyalı sporseverlerin, Konyalı hemşehrilerimizin müşterek talebi üzerine gerçekleşmiştir. Sadece bir yıl önce gerçekleşen bu birleşmeden murad, kaynakların tek havuzda toplanarak daha güçlü, başarı için ortak bir planlama çerçevesinde hareket edebilen ülke sporunda vitrinde yer alacak bir futbol organizasyonunu tek elden yönetmek idi. Bu birleşmede Konya Şeker kurum bünyesindeki futbol takımını tüm sporcuları ve altyapılarıyla bila bedel ve her hangi bir şarta bağlı olmaksızın, geleceğe dair bir taahhütte de bulunmaksızın devretmiştir. Hatta Konya Şeker’in uzun yıllar yatırım yaptığı ve profesyonel liglerde başarı ile mücadele eden takımı ile ilgili yönetsel organlarda temsil edilme gibi bir talebi bile olmamış, kurumumuz Konya’nın futbol organizasyonunun tek elden yönetilmesi konusundaki talep ve fikir birliğine saygı göstererek tüm Konya’nın müşterek arzusu çerçevesinde imkânlarını da zorlayarak ve taahhütlerini de aşarak kendi üzerine düşen rolü fazlasıyla yerine getirmeye gayret etmiştir.

Sadece bir yıl önce gerçekleşen bu birleşme sürecinde Konya Şeker’den istenen, pilot takım olarak yararlanmak üzere ikinci ligde mücadele eden takımını Konyaspor’a devretmesi ve etkin kaynak yönetimi açısından kaynakların tek havuzda toplanması için Konyaspor’a destek verilmesi idi. Biz, Konya kamuoyu bizden ne istiyorsa onu yaptık ve Konyaspor’a da destek verebilmek amacıyla isim sponsoru olduk, Konyaspor’un pilot takımlığını yapmak üzere de Anadolu Selçukluspor’u devrettik. Sadece bir yıl önce gerçekleşen bu süreçte bizden istenen ve bizim taahhüdümüz isim sponsorluğu karşılığı Konyaspor bünyesindeki kaynak havuzuna maddi destek sağlamaktan ibarettir. O kaynağın tek elden yönetilmesinin başarının birinci şartı olduğu o günlerde ısrarla savunulan bizce de haklı bir gerekçeydi. Bizim için bugün değişen herhangi bir şey yoktur ve biz o gün verdiğimiz sözün arkasındayız ve üzerimize düşeni de yine fazlasıyla yapmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz. Ancak bizden kimse, sadece bir sene önce profesyonel liglerde yer alacak bir pilot takım uygulaması ile Konyaspor’a hazır futbolcu yetiştirmek üzere liglerde yer alan yarışmacı takımı finanse ederek fiilen bu yapıdan ve hedeften uzaklaştıracak uygulamaları beklemesin, beklememeli. Çeşitli kulüplerce ve futbol dışında başka branşlarda da ülkemizde başarıyla uygulanan yarışmacı pilot takım uygulaması bizce bize teklif edildiğinde doğruydu, o doğru bu günün de doğrusudur ve fonksiyonu süper ligde mücadele eden takım için oyuncu hazırlamak ve hazır tutmak olan pilot takımın kaynak planlamasının da yine tek elden ve tek havuzdan yapılması sistemin oturması ve başarısı açısından son derece önemlidir.

Konyalı sporseverlerin, Konya kamuoyunun ve Konyalı hemşehrilerimizin malumu olduğu üzere Konya’nın çift başlı kartalının yükseğe uçabilmesi ve hak ettiği yerde mücadele edebilmesi, Konya’nın başının dik olabilmesi için, kurumumuz sıradan bir isim sponsoru gibi davranmamış, Konyaspor’a sevdalı olan bir taraftar gibi sözleşme ile belirlenmiş taahhütlerinin dışında da katkı yapmış ve kulübümüzü Süper Lig yolunda desteksiz bırakmamıştır. Nitekim, bir sene önce başarı için Konya’nın müşterek arzusu olan birleşmenin, kaynakların tek havuzda toplanmasının ilk sonucu alınmış ve Konyaspor Torku’nun isim sponsorluğunda Süper Lig hedefine ulaşmıştır.
Bu birleşmenin ikinci ayağı ise ayrı ayrı yarışmacı takımların tek organizasyon altında birleşerek sporcu kaynağının tek elden yönetilmesidir. Eminiz ki, biraz sabır ve ısrarla bu birleşme de başarı meyvelerini kısa sürede verecektir. Ancak bir sene önce adım atılan pilot takım uygulamasının akıbeti konusunda bir belirsizlik ortamı oluşmaya başlamıştır. Anadolu Şelçukluspor ile ilgili son günlerde kamuoyuna yansıyan ve kulübün devrinden, kapatılmasına kadar uzanan ve kurumumuza yönelik maddi beklentileri de içeren haberleri tüm sporseverler gibi biz de basından takip ediyoruz. 
Anadolu Selçukluspor’un geleceği ile ilgili karar süreçlerinin tamamen dışında olduğumuzu, Anadolu Selçukluspor’u Konyaspor’a pilot takımlık yapmak üzere devrederken kulüple ilgili maddi bir taahhüdümüzün olmadığını ve bizden istenenin Konyaspor’a isim sponsorluğundan ibaret olduğunu ve bu çerçevede de taahhütlerimizi bugüne kadar sözleşme şartlarından da fazlasını yaparak yerine getirdiğimizi, yine aynı çerçevede isim sponsoru olarak üzerimize düşeni eksiksiz yapmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederiz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.