Anadolu Kartalı Tatbikatı başlıyor

Anadolu Kartalı Tatbikatı başlıyor

Türk Hava Kuvvetleri'nin 2001 yılından itibaren milli ve yabancı unsurların katılımı ile icra ettiği Anadolu Kartalı Eğitim Tatbikatı başlıyor. Tatbikata bugüne kadar 13 ülke katıldı

Eğitimler bu yıl 30 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. Uçuş eğitim tatbikatı Anadolu Kartalı, 30 Mayıs'ta Konya’da 3'üncü Ana Jet Üssü’nde gerçekleştirilecek. Konya'da gerçekleştirilen eğitimler gerçeğe yakın savaş ortamında, yüksek teknolojinin sağladığı avantajla jenerik ortamda icra ediliyor.

"Dünyanın en prestijli müşterek eğitim ve taktik mükemmeliyet merkezi olmak" vizyonuyla yola çıkan Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi Komutanlığı, vizyonunu ise şöyle açıklıyor: "Komutanlığın misyonu ise muharipleri harbi kazanmak üzere eğitmek. Muhariplerin H/H seviyelerini sistematik olarak ölçmek, değerlendirmek ve taktik eğitimin geliştirilmesini yönlendirmek. Taktik havacılık ile ilgili konularda araştırma yapabilecek bir alt yapı hazırlamak ve bilgi birikimi sağlamak. Komutanlık muharip unsurlarının harbin askeri amacına en kısa zamanda, en az kaynak ve efor sarf ederek ulaşması için taktik, liderlik ve tehdit ile ilgili araştırma yapmak. Harekat ihtiyaçlarının tanımlanmasına katkı sağlamak, tedarik ve AR-GE faaliyetlerini desteklemek ve yönlendirmek. Kuvvet komutanlıklarının eğitim ihtiyaçlarına cevap verecek bir eğitim ortamı tahsis etmek. Alınacak olan veya alınan, geliştirilen silah ya da uçak sistemlerinin testlerine destek sağlamak." Eğitimlere şu ana kadar Türkiye ve NATO dışında 13 ülke katıldı. Almanya, Belçika, Hollanda, İngiltere, İsrail, Pakistan, Amerika Birleşik Devletleri, Suudi Arabistan, Fransa, İtalya, İspanya, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri eğitimlere katılmıştı. Bu yıl eğitimlere kaç ülkenin katılacağı henüz açıklanmadı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.