American Express İstanbul Challenger Turnuvası Finali Pazar Günü

American Express İstanbul Challenger Turnuvası Finali Pazar Günü

Türkiye’nin en uzun süredir gerçekleştirilen uluslararası spor etkinliklerinden American Express İstanbul Challenger Tenis Turnuvası'nın finali 14 Eylül Pazar günü yapılacak.Dünyada profesyonel erkek tenisini yöneten "Association of Tennis...

Türkiye’nin en uzun süredir gerçekleştirilen uluslararası spor etkinliklerinden American Express İstanbul Challenger Tenis Turnuvası'nın finali 14 Eylül Pazar günü yapılacak.

Dünyada profesyonel erkek tenisini yöneten "Association of Tennis Professionals (ATP Tour)" gözetiminde düzenlenen ve Türkiye’nin köklü uluslararası spor etkinliklerinden biri olan turnuvada, dünya çapında yaklaşık 60 erkek sporcu mücadele edecek.

Bu yıl 66. kez düzenlenecek turnuva kapsamında, eleme turu, ana tablo ve çiftler kategorilerinde, 8 günde 3 set üzerinden 55 maç oynanıyor.

Garanti Bankası American Express’in, bu yıl da turnuvanın ana sponsorluğunu üstlenerek Türk sporuna önemli bir hizmet sunduğunu belirten Garanti Ödeme Sistemleri Pazarlama İletişimi Müdürü Özlem Sunay, "Garanti Bankası, 2006 yılından bu yana Türkiye’de American Express markasının tek temsilcisi konumunda bulunuyor. Spora desteğimizi var gücümüzle sürdürüyor; Türkiye’nin yükselen spor branşlarından teniste gençlerin önünü açmaya gayret ediyoruz. Tüm tenisseverleri TED kortlarına bekler, keyifli bir turnuva olmasını dileriz. 35 yıldır tenise destek veriyoruz. Tenis sporunun hakettiği yeri almasını istiyoruz." dedi

TED Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz ise tüm tenisseverleri, turnuva süresince yaşanacak heyecana ortak olmaya davet etti. TED Kulübü kortlarında heyecanlı maçlar olacağını belirten Tınaz, şöyle konuştu:

"İstanbul Challenger Uluslararası Tenis Turnuvası, ülkemize, organizasyon kalitesi anlamında bir dünya birinciliği armağan eden yegane spor etkinliğidir. 2003 yılında yapılan turnuvamız, dünya üzerinde 44 ülkede yapılan 129 Challenger turnuvası arasında 1. seçilerek, 2003 Challenger ödülü’ne layık görülmüştür. Başta ana sponsorumuz Garanti Bankası American Express ve Türkiye Tenis Federasyonu olmak üzere, her zaman yanımızda olan ve Türk tenisine destek veren tüm sponsorlarımıza teşekkür ederiz."

Tınaz, Türk tenisçilerinin turnuvada hiç şampiyon olamadığını hatırlatarak, "66 yıldır hiçbir Türk tenisçi şampiyon olamadı. Hatta eski sponsorumuz hiçbir Türk tenisçi kazanamıyor diyerek sponsorluğu bıraktı." diye konuştu.

Turnuvada mücadele edecek sporculardan Fransız raket Adrian Mannarino "Üçüncü kez katılıyorum. 2010 yılında şampiyon olmuştum. Bu turnuvada olmaktan mutluyum. Dünyanın önemli turnuvalarından birisi. Bu nedenle üst seviyelerdeki tenisçiler bu turnuvayı tercih ediyor." şeklinde konuştu.

Turnuvada mücadele edecek Türk sporcu Barış Ergüden de yaptığı açıklamada, "Turnuvada olmaktan mutluyum, başarılı olmak için mücadele edeceğim. Başarı grafiğimi devam ettirmek istiyorum." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.