Amatör Spor haftası başlıyor

Amatör Spor haftası başlıyor

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan 30 Eyül-6 Ekim Amatör Spor Haftası çeşitli etkinliklerle Konya'da da kutlanacak.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan 30 Eyül-6 Ekim Amatör Spor Haftası çeşitli etkinliklerle Konya'da da kutlanacak. Amatör Spor Haftası kutlamalarındaki temel amacın toplumun spor bilincini yükseltmek ve spor kültürü oluşturmak olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, “Yapılacak olan etkinliklerle hafta Konya'da dolu dolu geçecek” dedi

Amatör Spor Haftası 30 Eylül - 06 Ekim Tarihleri Arasında Konya'da çeşitli etkinliklerle dolu dolu kutlanacak. Düzenli fiziksel aktive alışkanlığına özendirilmesi amacı ile 30 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında Amatör Spor Haftası Şehrimizde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kutlamalar 30 Eylül saat 10:30'da Konya Atatürk Stadyumu Önünden Kültür Park arası yürüyüşü ile başlayacak daha sonra Protokol konuşmaları, Gençlik Merkezine ait gösteriler ve sportif faaliyetlerle devam edecek. Amatör Spor Haftası Etkinlikleri atletizm, basketbol, voleybol, hentbol, cimnastik, badminton, güreş, bisiklet, judo, karate, tenis, okçuluk, tekvando ve bedensel engelliler halter olmak üzere toplam 14 branşta yapılacak. Etkinlikler 5 Ekim tarihinde Bera Otel'de düzenlenecek olan Yılın En'leri ve Amatör Spor Haftasında yapılan müsabakalarda dereceye giren sporculara ödüller takdim edilerek sona erecek.

AMAÇ SPOR BİLİNCİ

Amatör Spor Haftası'nın ilk kez bu yıl düzenlendiğini söyleyen Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, “Türkiye genelinde olduğu gibi Amatör Spor Haftası'nı Konya'da da dolu dolu geçirmek için gerekli planlamaları yapıldı. Buradaki temel amaç Spor bilincinin yaygınlaştırılması ve spor kültürünün oluşturulması. Türk sporunun amatör ruha ihtiyacı var. Amatör spor ruhu profesyonelliğin temelini oluşturuyor. Sporun yaygınlaştırılması, genelleştirilmesi toplumun her kesimine duyurulması maksadıyla çeşitli getkinlikler düzenlenecek. 30 Eylül'de yapılacak olan yürüyüşle başlayacak organizasyonlar. 10 farklı branşta her yaş kategorisinde çaşıtlı etkinlikler ve müsabakalar düzenlenecek. Konferanslar, sempozyumlar ve paneller yapılacak. Bütün vatandaşlarımızı amatör Spor Haftası kapsamında düzenlenecek etkinliklere bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.