Altın'da rekor artış

Altın'da rekor artış

Düğün mevsiminin başlaması ile birlikte altın fiyatları da birkaç gün içerisinde rekor seviyede yükseldi. Çeyrek altın iki gün içerisinde 120 TLden 130 TLye yükseldi

Düğün mevsiminin başlaması ile birlikte altın fiyatları da birkaç gün içerisinde rekor seviyede artış gösterdi. Düğünlerin vazgeçilmez takısı olan çeyrek altın yerini gram altına bıraktı. Son bir ay içerisinde birkaç kez yükselen ve düşen altın fiyatlarının son hafta içerisinde rekor seviyede artığına dikkat çeken Sarraf Fahri Altınok, altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde biraz daha yükselmesinin beklendiğini söyledi.

Altın piyasasında yaşanan hareketliliğin yatırımcıya yaradığını ifade eden Altınok, “Yatırım amaçlı altın alan vatandaşlar büyük oranda kazanç elde etti. Döviz de yaşanan dalgalanma nedeniyle yatırımlarını altına yöneltenler birkaç gün içerisinde ciddi oranda gelir kazandı” diye konuştu.

Altın fiyatlarını da değerlendiren Altınok, “Çeyrek 120 TL’den 130 TL’ye, yarım 240 TL’den 254 TL’ye, tam altın 500 TL’den 525 TL’ye yükseldi. 22 ayar altının gramı 70 TL’den 76,5. TL’ye yükselirken 24 ayar altının gramı ise 71 TL’den 78,3 TL’ye yükseldi. Bu fiyatların hafta sonuna kadar bu ayarda seyredeceğini tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

Düğün sezonunun yaklaşmasına rağmen altın satışlarında henüz bir hareketlilik yaşanmadığını da belirten Altınok, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Düğünlerin vazgeçilmez takısı çeyrek altınlar idi. Geline alınan takıların haricinde davetlilerin aldıkları çeyrek altın satışları zamlardan sonra büyük oranda azaldı. Piyasada yaşanan ekonomik sıkıntı, vatandaşların alım gücünün düşmesi ister istemez bizlere de yansıdı. Örneğin düğünlerde en çok satılan çeyrek altın yerine şimdilerde gramlık külçe altın dediğimiz takılar rağbet görmeye başladı. Bir yakının düğününe gidecek olan vatandaş 130 TL vererek çeyrek altın almaktansa 78 TL vererek bir gramlık külçe altın atlıyor. Böylelikle bir takıda 50 TL civarında tasarruf yapmış oluyor.

Gramlık altınların yatırım amaçla kullanıldığının da altını çizen Altınok, hiçbir işçiliği olmayan ve 1, 5 ve 10 gramlık halinde satılan altınların en iyi yatırım aracı olduğunu söyledi.

 

ALİ SAİT ÖGE

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum