Altın her dönemin yatırım aracı

Altın her dönemin yatırım aracı

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ziya Özboyacı, dünya piyasalarında 4 ay önce ons fiyatı bin 32 dolar iken 830 dolara kadar gerileyen altının son günlerin en uygun yatırım aracı haline geldiğini söyledi.

 Ziya Özboyacı, petrol fiyatının 40 dolara kadar düşmesi, merkez bankalarının yıllık faizlerdeki indirimi, demir-çelik fiyatlarındaki düşmenin ve yatırımcıların onsu bin 32 dolar seviyesine ulaşmasıyla elindeki altını çıkarmasının, fiyatlarda önemli ölçüde düşüşün nedenini oluşturduğunu vurguladı.

Altına yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu vurgulayan Özboyacı, “2008 yılının Ağustos ayından bu yana altın fiyatlarında gerileme oldu. Tüketici ve yatırımcı altın fiyatlarının düşme dönemlerini bir fırsat olarak değerlendirmekte ve düşük fiyattan alım yapılmaktadır. Vazgeçilmez bir yatırım aracı olan aldığı altını da fiyatların yükseliş trendinde satarak ciddi kâr yapabilmektedir” dedi. Son 10 yılda altın fiyatlarının ons bazında yüzde 10 ile yüzde 50 arasında değişen oranda yükseldiği kabul edildiğinde, altın alıcısının kazandığının anlaşılabileceğini kaydeden Özboyacı, altının kriz zamanlarında halkın varlığının değerini korumak için yöneldiği bir yatırım aracı olma özelliğini bir kez daha gösterdiğini söyledi. Özboyacı, “Yatırımcılarımıza uzun vadede altına yatırım yapmayı tavsiye ediyoruz. Çünkü altına yapılan yatırım bütün dünyanın kabul ettiği bir gerçektir. Altın uzun vadede en güvenilir, en isabetli yatırım aracı olarak yatırımcılara güvenli bir limandır” değerlendirmesini yaptı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.