Altın fiyatları artınca ‘altın günü’ paraya döndü

Altın fiyatları artınca ‘altın günü’ paraya döndü

Ev kadınlarının kendi arasında düzenlediği altın günleri, altın fiyatlarının artması nedeniyle paraya döndü. Ekonomik durgunluk firmalar ve çalışanlar kadar ev kadınlarını da olumsuz etkiledi.

Birçok aile son ekonomik gelişmelerin ardından tasarrufa yönelince ev kadınları, kendi aralarında düzenledikleri günlerde yeni bir düzenlemeye gitti. Ev kadını Aysel Kurul, yıllardır komşuları ile 10 ya da 12 kişinin katılımıyla altın günü düzenlediklerini söyledi.

Çeyrek altının 79 TL'ye ulaşması ve ekonomik gelişmeler nedeniyle bazı ailelerin altın gününe giremez duruma geldiğini belirten Kurul, ''genellikle 15 gün ya da ayda bir toplanıyorduk. Herkes çeyrek altın alıp günün yapıldığı evin kadınına veriyordu. Şimdi biraz değiştirdik. Artık ayda bir yapıyoruz ve 50 TL topluyoruz. Tanıdığım bazı komşular daha az para topluyor. 15 kişi kendi arasında 30 TL veriyor'' dedi. Özboyacılar Altın'ın yetkilileri de altın fiyatlarının birkaç ay öncesine göre çok arttığını ve çeyrek altının 79 TL'yi bulduğunu söyledi. Bu yüzden altın satışlarının düştüğünü vurgulayan yetkililer, altın günü için çeyrek altın alan kadınların da azaldığını, birçoğunun güne katılmadığını, bazılarının da parayla düzenlediğini bildirdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.