Alt yapı fiyaskosu

Alt yapı fiyaskosu

Turkcell Süper Ligden Bank Asya 1. Ligine düşen Konyasporda sorunlar bitmiyor. Belli bir bedel ödenerek PAF takımına dışarıdan transfer edilen genç oyuncular kendilerine kulüp arıyorlar.

Konyaspor, 6 yıl kaldığı Türkcell Süper Lig’e veda ederken, kadrosunda alt yapıdan sadece Recep Aydın’ın formalite olarak bulunması, geçen yıl Kartalspor’ a kiralık olarak verilen Uğur Yanıkdemir’in de forma şansı bulamayıp Şekerspor’a gitmesi, alt yapıda mücadele eden oyuncuların A takıma alınmadığı gerçeğini bir kez daha gün yüzüne serdi. 6 yıldır mücadele ettiği ligde alt yapıdan A takıma oyuncu çıkarmak yerine, kulübün bütçesini sarsacak pahalı transferlere yönelen ve bu transferlerden zarar eden yeşil-beyazlıların tutumu, taraftarın da tepkisini çekiyor. Konyaspor kadrosunun büyük bölümünü alt yapıdan yetişecek Konyalı oyunculardan oluşmasını bekleyen taraftar, transferde yaşanan hayal kırıklıkları ve son olarak takımın lige vedasıyla Konyaspor’a yüzünü çevirdi. Son yıllarda yanlış transfer politikaları ve son olarak Uğur Yanıkdemir’in forma şansı bulamayıp Şekerspor’a gitmesi, A takıma alınan Recep Aydın’a da forma şansı verilmemesi taraftarın Konyaspor’dan umudunu kesmesine neden oldu.

Konyaspor’da son birkaç yıldır Konyalı oyuncular forma şansı bulamazken, Alt Yapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Günbaş’ın, “Konyaspor olarak alt yapıda altın yılımızı yaşıyoruz” açıklaması tepkilere neden oldu. Yeşil-beyazlı takımın her yıl değişen kadrosunda genç oyuncuların olmaması, Bölgesel ligde mücadele eden takımdan A takıma oyuncu kazandırılamaması gerçeği ortadayken, Günbaş’ın neye dayanarak “alt yapıda başarılı olduk” şeklinde bir açıklama yapması soru işaretlerini de berabere getirdi.
Dün www.konyaspor.org.tr’ye açıklamalar yapan Günbaş, alt yapıdan yetişen oyunculara birçok takımdan transfer teklifi geldiği için gururlu olduklarını belirtirken, başta Uğur Yanıkdemir, Recep Aydın olmak üzere alt yapıdan yetişen oyuncuların neden A takımda forma şansı bulamadıklarını açıklamaması soru işaretlerine neden oluyor.
GÜNBAŞ: ALT YAPI OYUNCULARIMIZA ÇOK SAYIDA TEKLİF VAR
İşte, alt yapı sorumlusu olduğu bir sezonda Uğur Yanıkdemir ve Recep Aydın’ın A takımda neden forma şansı bulamadığını sorgulamak yerine, alt yapıda yetişen oyunculara Konya dışından gelen transfer haberleriyle gururlanan Günbaş’ın açıklamaları:
“Konyaspor olarak alt yapıda altın yılımızı yaşıyoruz. Bu oyuncularımıza yapılan ciddi tekliflerden de ortada. Ama bizim önceliğimiz bu oyuncuların öncelikle A Takımımızda değerlendirilmesi. Kulübümüzün alt yapısında mücadele veren takımlarımızda forma giyen oyuncularımıza Fenerbahçe başta olmak üzere birçok Turkcell Süper Lig ve 2.Lig takımlarından transfer tekliflerinin geldi. Sezon başında yola çıkarken hedeflerini A Takıma ve Türk futboluna yetenekli gençler kazandırmak olarak belirlemiştik. Bu hedefimizi yakaladığımızı oyuncularımıza gelen ciddi transfer teklifleri ile görüyoruz. Fenerbahçe ile İstanbul'da oynanan lig maçı öncesinde ve sonrasında Gençlik Geliştirme Proje Koordinatörü Sayın Şenol Çorlu ile yaptığımız görüşmede kendileri oyuncularımız Serbay, Selim, Abdülkerim ve Emre'nin transferinde ısrarcı olduklarını ve gereken fedakarlığı göstereceklerini ifade ettiler. Ayrıca Alt Yapı takımlarımızda forma giyen oyuncularımızdan Feyyaz, Erdem ve Ali Dere'ye İnegölspor, Oğuz ve Serbay'a Sarıyer, İsmet ve Niyazi'ye Ankaraspor, Ramazan ve Nazmi'ye Tavşanlı Belediyesi TKİ Linyitspor, Ahmet İçöz ve Burak'a Tekirova Belediyespor ve Fikret'e de Kırşehirspor kulüpleri talip oldular. Oyuncularımızın çok sayıda talibinin olması alt yapıda iyi işlerin yapıldığının göstergesi. Biz transfer teklifiyle gelen kulüplere bu oyuncular için önceliğimizin A Takım olduğunu, burada değerlendirilmemeleri halinde ise oyuncularımızın önünü açmak adına transferlerinin gerçekleşeceğini söyledik. Dileğimiz alt yapımızdaki genç oyuncularımızın değerlendirilmesini sağlayacak bir teknik adamın A Takımımızın başında göreve gelmesi” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum