Almanya'nın Hessen Eyaletinde Üçlü Koalisyona Destek Artıyor

Almanya'nın Hessen Eyaletinde Üçlü Koalisyona Destek Artıyor

Almanya'nın Hessen eyaletinde Sol Parti ile koalisyon kurulmasına yönelik sesler yükselmeye devam ediyor.

Almanya'nın Hessen eyaletinde Sol Parti ile koalisyon kurulmasına yönelik sesler yükselmeye devam ediyor. Eyalet milletvekili ve eski Sosyal Demokrat Parti (SPD) Hessen Genel Başkanı Andrea Ypsilanti de Sol Parti ile koalisyona sıcak bakıyor. Geçmişte bir takım olumsuzlar yaşanmasına rağmen Ypsilanti, Sol Parti ile koalisyon kurulmasından yana olduğunu ifade etti.

Hessen eski adalet bakanlarından ve Yeşiller'in eyaletteki önde gelen isimlerinden Rubert von Plottnitz’in ardından Yeşiller Avrupa Parlamentosu Milletvekili Daniel Cohn-Bendit de Sol Parti ile bir koalisyon denenmesinden yana olduğunu söyledi.

Önceki günde Yeşiller eyalet milletvekili Marcus Bocklet, seçmenin Hıristiyan Demokrat-HürDemokrat hükümetinin yerine alternatif bir koalisyon görmek istediğini söylemişti. Hessen Eyalet Parti Başkanı Tarık el Vezir ise Berlin’de böyle bir koalisyonun mümkün olmadığını ifade etti fakat Hessen konusunda ise net açıklama yapmadı.

Hessen'de olduğu gibi Berlin'de de SPD ve Yeşiller, yanlarına Sol Parti'yi kabul etmeleri halinde koalisyon kurma gücüne sahip

Sol Parti Hessen Başkanı Janine Wisslers de SPD ve Yeşiller ile yapılacak koalisyonu istediklerini belirtirken, koalisyon ortağı olmasalar bile SPD-Yeşiller azınlık hükümetini dışarıdan destekleyebilecekleri sinyalini verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.