Almanya'dan İlk Hac Kafilesi Kutsal Topraklara Ulaştı

Almanya'dan İlk Hac Kafilesi Kutsal Topraklara Ulaştı

Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ve DİTİB işbirliği ile gerçekleşen 2013 Hac Organizasyonu çerçevesinde hacı adaylarından ilk kafile kutsal topraklara ulaştı.

Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ve DİTİB işbirliği ile gerçekleşen 2013 Hac Organizasyonu çerçevesinde hacı adaylarından ilk kafile kutsal topraklara ulaştı. Konuyla ilgili açıklama yapan DİTİB Basın Merkezi, hacılara bu yıl daha iyi hizmet verilebilmesi için başta Hac İrtibat Merkezi olmak üzere yapılan hazırlıklara dikkat çekti.

Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ve DİTİB, bu yıl hacılara daha iyi hizmet sunulması için sıkı bir hazırlık gerçekleştirdi. Söz konusu kurumlar bu amaçla Mekke’de tam donanımlı Hac İrtibat Merkezi’ni hayata geçirdi. Merkezi, hacı adayları ve kamuoyu için tanıtan DİTİB açıklamasında, “Yüce Rabbimiz’in çağrısına kulak vererek Efendimiz’in (sav) risaleti tebliğ ettiği toprakların hasretiyle kutsal beldeye ulaşan hacı adaylarımız, mutluluk gözyaşları içerisinde, din görevlilerimizin rehberliğinde ibadetlerini yerine getirmeye başladılar.” ifadeleri kullanıldı.

Hacıların kutsal topraklara naklinin 7 Ekim’e kadar süreceğini hatırlatan DİTİB, Almanya’dan kutsal topraklara yapılacak intikallerin sorunsuz şekilde gerçekleşmesi amacıyla Din Hizmetleri Müşavirliği Almanya ve Türkiye’deki İstanbul’da Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında ve kutsal topraklarda her türlü tedbiri aldığını açıkladı. Bu kapsamda hac organizasyonunda hizmet vermek üzere Mekke’de Almanya hacıları için Hac İrtibat Merkezi ve kargo büroları oluşturuldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.