Almanya'da Terör Endişesi

Almanya'da Terör Endişesi

Almanya’da iç istihbarattan sorumlu Federal Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Hans-Georg Maassen, Irak ve Suriye’de İŞİD saflarında savaşanların Almanya’da terör saldırısında bulunmasından endişe ettiklerini söyledi.Maassen, ellerinde...

Almanya’da iç istihbarattan sorumlu Federal Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Hans-Georg Maassen, Irak ve Suriye’de İŞİD saflarında savaşanların Almanya’da terör saldırısında bulunmasından endişe ettiklerini söyledi.

Maassen, ellerinde şu an için henüz somut bir ipucu olmadığını, ancak Almanya’dan İŞİD’e katılmak için 400’un üzerinde gencin gittiğini, bunların içinden savaş tecrübesi olan en az 25 kişinin de Almanya’ya geri dönmüş durumda olduğunu söyledi.

Alman istihbarat şefi, İŞİD’çilerin sergilediği acımasızlık nedeniyle bu örgütün bazıları için El Kaide’ye göre daha cazip hale geldiğinin de altını çizdi.

İŞİD’e katılmak için Avrupa’dan gidenlerin çoğunun Türkiye üzerinden geçiş yaptığını da kaydeden Hans-Georg Maassen, Türk istihbaratı ile işbirliğinin artırılmasının önemli olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.