Almanya'da 'Tehlikeli Bölge' Uygulamasının Kaldırılması İçin İmza Kampanyası

Almanya'da 'Tehlikeli Bölge' Uygulamasının Kaldırılması İçin İmza Kampanyası

Almanya'nın Hamburg şehrinde yaşanan çatışmalar sonrası başlatılan 'tehlikeli bölge' uygulamasının hukuken de kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı.

Almanya'nın Hamburg şehrinde yaşanan çatışmalar sonrası başlatılan 'tehlikeli bölge' uygulamasının hukuken de kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı. Uygulamanın tamamen kalkması için Hamburg’da yeni bir insiyatif de kuruldu.

6 ay içinde 10 bin imzaya ulaşmayı hedefleyen grup, eyalet meclisinin uygulamayı kaldırması için mücadele verecek. İnsiyatifin sözcülüğünü yapan Korsan Parti Hamburg Başkanı Sebastian Seeger, şu ana kadar bin imza topladıklarını söyledi. Meclis çoğunluğunun uygulamaya karşı olduğuna inanan insiyatif, kampanyaya destek olması için dükkan sahipleri, göstericiler ve internet aracılığı ile propaganda yapmayı hedefliyor.

2005 yılından beri Hamburg’da yürürlükte olan uygulama kapsamında polis güvenlik riski olan bölgeleri 'tehlikeli bölge' ilan edebiliyor ve bu bölgelerde şüpheli gördüğü herkesin üzerini arayabiliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.