Almanya'da Sıcak Hava Alarmı

Almanya'da Sıcak Hava Alarmı

Aşırı sıcakların Almanya’yı etkisi altına almasıyla birlikte uyarılar arttı. Hamburg’da itfaiye bazı bölgelerde yer ve çimlerin kurumasıyla birlikte özellikle orman yangınlarına karşı alarm durumuna geçti.

Aşırı sıcakların Almanya’yı etkisi altına almasıyla birlikte uyarılar arttı. Hamburg’da itfaiye bazı bölgelerde yer ve çimlerin kurumasıyla birlikte özellikle orman yangınlarına karşı alarm durumuna geçti.

Aşağı Saksonya ve Mecklenburg-Vorpommern eyaletlerinde de orman yangınlarına karşı önlemler üst seviyeye çıkarıldı. Aşağı Saksonya’nın Lüneburger Heide bölgesiyle Mecklenburg-Vorpommern de açık alanlarda ateş yakmak, mangal yapmak hatta tütün içmek yasaklandı.

Uzmanlar bu bölgelerde egzoz ve katalizatörden yangın çıkabileceğine dikkat çekerek sürücüleri araçlarını özellikle kurumuş çimlerin üzerine ve aşırı sıcak olan yerlere bırakmamaları konusunda uyarıyor.

SICAK ÇARPMASINA DİKKAT

Aşırı sıcakların dolaşım sorunları, kas ve karın krampları gibi insanlarda yorgunluk, güçsüzlük, garip bir huzursuzluk hissi oluşturabileceğini söyleyen uzmanlar, sıcak çarpmasına karşı uyarıyor. Aşırı sıcağın özellikle bebek ve çocuklar, zihinsel rahatsızlığı olanlar, kalp ve tansiyon hastalığı bulunanlar, kronik hasta olanlar ve yaşlılar içinde büyük bir risk teşkil ettiğini belirten uzmanlar, sıcak çarpması sonucu baş ağrısı, baş dönmesi, uyuklama, şiddetli susuzluk, bilinç kaybı ve bilinç bulanıklığı oluşabildiğine dikkat çekiyor.

Sıcaklara karşı günlük rutin işlerin öğle vaktinden akşam ve sabah saatlerine alınmasını öneren uzmanlar, fiziksel efor gerektiren spordan kaçınmayı, fiziksel çalışma gerektiren durumlarda ise saatte iki, dört bardak aşırı şekerli olmayan sıvı tüketilmesini, şapka kullanmayı öneriyor. Uzmanlar özellikle sağlık durumu iyi olmayanların ve çocukların kısa süreliğine de olsa araç içinde bırakılmaması yönünde uyarıyor. Odaların gece veya sabahları havalandırılması ve pencerelerin gündüz kapalı tutulması, yemeklerin daha fazla öğüne yayılması ve hafif yiyeceklerin tercih edilmesi, tüketilecek sıvıların meyve suyu ve su olması da tavsiyeler arasında yer alıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.