Almanya'da Polis Şefleri Görevden Alındı, Muhalefet Güvenlik Sorunundan Endişeli

Almanya'da Polis Şefleri Görevden Alındı, Muhalefet Güvenlik Sorunundan Endişeli

Baden Württemberg (BW) eyaletinde emniyet müdürü ve yardımcıların mahkeme kararıyla görevden alınmasından sonra muhalefet iç güvenliğin tehdit altında olduğu uyarısında bulundu.

Baden Württemberg (BW) eyaletinde emniyet müdürü ve yardımcıların mahkeme kararıyla görevden alınmasından sonra muhalefet iç güvenliğin tehdit altında olduğu uyarısında bulundu. Karlsruhe İdare Mahkemesi’nde görülen davada içişleri bakanına yakın isimlerin keyfi olarak atandığı tespit edilmiş ve 23 emniyet yetkilisi görevden alınmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan BW Eyaleti Hıristiyan Demokratik Birlik partili milletvekili Thomas Blenke, “İçişleri Bakanı Gall, mahkeme kararından sonra nasıl hareket edeceğini kamuoyu ile paylaşmalı. Birçok emniyet dairesinin başında yetkili kimsenin olmaması eyaletin iç güvenliğini tehdit altına sokmaktadır.” dedi.

BW Eyaleti İçişleri Bakanı Reinhold Gall (SPD) ise eleştirilere bir anlam veremediğini açıkladı. Bakan Gall, “Baden Württemberg’de emniyet işlerinde bir aksaklık ve herhangi bir güvenlik tehlikesi söz konusu değil. Konuyla ilgili tüm sorumluluğu ben üzerime alıyorum. Gerekli adımlar en kısa zamanda atılacaktır.” diye konuştu. SPD Eyalet Meclisi Grup Başkanı Claus Schmiedel de Bakan Gall’e destek verdi. Schmiedel, “İçişleri Bakanı Gall’e güveniyoruz. Polis emin ellerdedir, kimsenin bir endişesi olmasın.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.