Almanya'da Mali Krizdeki Belediyelerin Yüzü Köpek Vergisi İle Güldü

Almanya'da Mali Krizdeki Belediyelerin Yüzü Köpek Vergisi İle Güldü

Son birkaç yıldır devam eden belediyelerdeki mali krizde hayata geçirilen ilginç vergi uygulamaları zor durumdaki belediyelerin imdadına yetişti.

Son birkaç yıldır devam eden belediyelerdeki mali krizde hayata geçirilen ilginç vergi uygulamaları zor durumdaki belediyelerin imdadına yetişti. Örneğin köpek vergisi, ikinci ikamet vergisi, mobil ev vergisi ile belediyelerin kasasına milyonlarca Euro girerken, mali krizle baş etmek isteyen belediyelerin birçok vergi teklifi de mahkemelerden döndü.

Kuzey Ren Vestfalyada (KRV) iflasın eşiğindeki belediyeler çıkış yolları arıyor. Eyalet hükümeti de aşırı borçlanmadan dolayı Eyalet Anayasa Mahkemesi tarafından borcu ve borçlanmayı azaltma konusunda uyarıldı. Öyle ki yıllık bütçe iki defa Anayasa Mahkemesi’nden döndü.

Mali krizi derinden hisseden ve çıkış yolu arayan Remscheid Belediyesi son olarak cep telefonu şebekesi için kurulan baz istasyonlarından 6 bin Euro vergi almak istediğini açıkladı. Belediye bu uygulamayla 940 bin Euro vergi geliri elde etmeyi planlıyor.

"DİSKOTEK ÖNÜNDE KALDIRIMDA BEKLEME VERGİSİ"

Son birkaç yıldır devam eden belediyelerdeki mali krizde hayata geçirilen bazı ilginç vergi uygulamaları başarılı oldu. Dört başarılı vergi uygulamasının sonuçları belediyelerin adeta yüzlerini güldürüyor. 2011 yılında uygulamaya giren köpek vergisi ile belediye kasalarına 87 milyon Euro, gece hayatı eğlencelerinden 152 milyon Euro, ikinci ikamet yeri vergisi, mobil ev vergisi ve kamp araçları vergisinden 9 milyon Euro vergi geliri elde edildi.

Bunun yanı sıra teşebbüs ve teklif edilip de uygulamaya geçemeyen ‘garip’ uygulamalar da oldu. Köln’de 'diskotek önündeki kuyrukta sıra bekleme vergisi' protestolar yüzünden hayata geçirilemedi. Essen’de bronzlaşma cihazı başına 20 Euro vergi alınması teklifi de içişleri bakanı tarafından reddedildi. Yine Remscheid’da 'at vergisi' teklifi kabul görmezken Köln’deki otellerde yatak vergisi mahkemeden geri döndü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.