Almanya’da Kasırga Uyarısı

Almanya’da Kasırga Uyarısı

Almanya’nın kuzey bölgelerinde Perşembe ve Cuma günleri için kasırga uyarısı yapıldı.

Almanya’nın kuzey bölgelerinde Perşembe ve Cuma günleri için kasırga uyarısı yapıldı. Hızı saatte 120 kilometreye kadar çıkması beklenen kasırganın güneye de kar ve soğuk hava getirmesi bekleniyor.

Almanya’nın kuzey bölgeleri fırtına hazırlıklarına başladı. Grönland taraflarından Almanya’nın kuzey kıyılarını hızla ilerleyen hava kütlesinin önümüzdeki iki gün kasırgaya dönüşmesi bekleniyor.

Federal Denizcilik Dairesi’nden Sylvin Müller-Navarra, “Cuma sabahından itibaren Kuzey Denizi kıyılarında kasırga dalgası bekliyoruz.” dedi.

Müller-Navarra, deniz dalgalarının yüksekliğinin 2,5 metreye kadar çıkacağı uyarısında bulundu ve denizcilerin ve halkın hazırlıklı olmasını önerdi.

Offenbach kentindeki Alman Meteoroloji Dairesi, “Xavar” adı verilen alçak basınç dalgasının perşembe gününden itibaren kasırgaya dönüşebileceği tahmininde bulundu.

Daire, rüzgar hızının 120 km’ye kadar çıkabileceğini belirtirken, daha net tahminlerin 24 saat öncesinde yapılabileceğini vurguladı.

Uzmanlar, ayın bu hava dalgası üzerinde etkili olacağını da tahmin ediyor. Böylelikle dalga yüksekliği ve hava akım hareketleri de artacak.

Bununla birlikte soğuk hava dalgası güney Almanya’da ise yer yer karlı fırtınaya dönüşecek. Orta ve güney bölgelerde de kar yağışı ve soğuk hava etkili olacak. Soğuk hava dalgasının haftasonuna kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.