Almanya’da Hells-angels Sembollerine Yasak

Almanya’da Hells-angels Sembollerine Yasak

Almanya'nın başkenti Berlin’de motorsiklet kulübü “Hells-Angels”ın sembolleri yasaklandı. Kulüp üyelerine kanuna uymaları için 4 hafta süre tanındı. Yasağa karşı gelenlere para ve hapis cezası verilecek.Almanya’da kriminal suçlara...

Almanya'nın başkenti Berlin’de motorsiklet kulübü “Hells-Angels”ın sembolleri yasaklandı. Kulüp üyelerine kanuna uymaları için 4 hafta süre tanındı. Yasağa karşı gelenlere para ve hapis cezası verilecek.

Almanya’da kriminal suçlara bulaştıkları gerekçesiyle sık sık gündeme gelen motorsiklet kulüplerinden “Hells-Angels”e nihayet yasak geldi.

Berlin Savcılığı’nın mahkemeye yaptığı başvuru karara bağlandı ve Hells-Angels sembollerine yasak getirildi.

Söz konusu motorsiklet kulübü Almanya’da kadın, uyuşturcu ve silah ticareti yaptığı iddiasıyla gündeme geliyordu. Ayırca karşıt kulüpler arasında yaşanan kavgalarda da cinayetler işleniyordu.

Bild gazetesinin emniyet çevrelerinden aktardığı bilgiye göre, söz konusu kulübün sembollerinin taşınması ve bu sembollerin bulunduğu kıyafetlerin giyilmesi yasaklanıyor.

İlgili kararın kulüp üyelerine tebliğ edildiğini belirten Berlin Polis Sözcüsü Thomas Neuendorf, “kanuna uymaları için kendilerine 4 hafta süre tanındığını” açıkladı.

Kanuna uymaz ve yasak sembolleri yine de taşımaya devam ederlerse ilk başta para cezası tekrarı durumunda da hapis cezasıyla karşı karşıya kalacaklar.

Sadece giysi ve sembollere değil Hells-Angels üyelerinin buluştuğu kulüplere de yasak getirildi. Buraların organize suç mekanları haline geldiğinden şikayet ediliyordu. Berlin’de 400 kadar Hells-Angels üyesinin bulunduğu tahmin ediliyor.

Berlin eyaletinin aldığı bu karardan sonra diğer eyalet yönetimleri de kanunu inceleyeceklerini duyurdular. Almanya genelinde emniyet birimlerine göre, 5 bin kadar Hells-Angels üyesi bulunuyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.